На Тернопільщині депутати масово порушують вимоги фінансового контролю

6ddc77ad159314971eb73cfc4acd9b4a

Працівниками УЗЕ в Тернопільській області ДЗЕ НП України за погодженням з прокуратурою області складено протокол про вчинення депутатом Шманьківської сільської ради Чортківського району правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч.2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зокрема, депутат місцевої ради після придбання ним транспортного засобу, вартість якого перевищила 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб – автомобіля «Пежо», не повідомив у встановленому законом порядку та строк Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни в майновому стані.

Депутат Базаринської сільської ради Збаразького району несвоєчасно без поважних причин не подав е-декларацію за 2017 рік.

За результатами розгляду судом протоколів за порушення вимог фінансового контролю вказаних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено стягнення у вигляді штрафу. За недеклароване авто депутат сплатить 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, за неподання щорічної е-декларації - 50.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео