На Тернопільщині вшанували пам’ять патріарха Йосифа Сліпого

zazdrist-7veresnia-group

«Дозвольте дітям приходити до мене» - під такою назвою в родинному обійсті патріарха Йосифа Сліпого в с. Заздрість на Тернопільщині вшанували пам’ять великого українця у 34-ту річницю його відходу у вічність.

Як повідомляє адміністрація лінгвістичних програм музейно-меморіального комплексу імені патріарха Йосифа Сліпого на сайті Тернопільсько-Зборівської єпархії, у заході взяли участь учні 3-9 класів та педагогічний колектив Заздрістської ЗОШ І-ІІ ступенів, яка носить ім’я патріарха Йосифа, та учениці 9-10 кл. Колодіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів разом з парохом церкви Святого Димитрія ієромонахом Венедиктом Джигринюком та катехитом Галиною Смакулою.

Урочистість розпочалася заупокійною молитвою за душу ісповідника віри та покладенням квітів до погруддя Йосифа Сліпого. Відтак діти переглянули мультфільм про його життєвий шлях і відбули пізнавальну екскурсію, яку провела завуч Задрістської школи імені патріарха Йосифа Галина Архитко. Діти відвідали родинну хату, у якій прийшов на світ Йосиф Сліпий, возівню та музейну кімнату комплексу. Учениці 5-6 кл. продекламували вірші про Йосифа Сліпого. Перевірити набуті знання про свого великого односельця учні мали змогу під час командних бліц-турніру «Наш Патріярх» та змагання-квесту «Крізь терня до зірок». На завершення, о. Венедикт уділив благословення усім присутнім. Захід було організовано за ініціативи та підтримки Релігійного товариства українців-католиків «Свята Софія» США.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео