До тернопільських шкіл не пускатимуть невакцинованих дітей

skar-priv

Тернопільські школярі та діти у дитсадках, які невакциновані згідно з календарем щеплень, не можуть навчатися разом з іншими дітьми.

Відповідно до законодавства, діти, які не мають щеплень, не допускаються у навчальні заклади. Бо небезпека заразитися хворобою для невакцинованої дитини є високою, а відсутність у неї імунітету до захворювання є ризиком для ускладнень та небезпеки для життя.

Про такі правила відповідно до законодавства нагадує Міністерство охорони здоров’я.

Та все ж, якщо у дитини є протипоказання до вакцинації, батьки повинні отримати відповідну довідку. Тоді рішення про те, чи допускати дитину у колектив, приймає відповідна лікарська комісія. Так само ця комісія може заборонити відвідувати нещепленій дитині освітній заклад при загостренні відповідних інфекційних захворюваннях. Тоді питання про те, як дитині в цей час отримувати освіту вирішують місцеві керуючі органи.

Чому важливо робити щеплення відповідно до календаря? А все тому, що останнім часом у країні існує нестійка ситуація щодо захворювань на кір, краснуху, дифтерію, кашлюк, які несуть з собою небезпеку. А ризик захворіти на ці інфекції з початком навчального року різко збільшується.

Діткам до 6 років мають зробити ряд таких щеплень, проти: гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту та Хіб-інфекції. Коли дитині виповнилося 6 років проводяться ревакцинація проти: дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи та паротиту.

В Україні є достатньо вакцин для того, аби забезпечити дітей, які потребують захисту від хвороб. Саме тому, якщо ви не впевнені чи робили вакцину дитині, зверніться до вашого сімейного лікаря чи педіатра, і забезпечте свою дитину здоров’ям.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео