На Тернопільщині шукають нелегальну зброю

200566
Протягом 14 днів на території краю триває комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на виявлення і вилучення з нелегального обігу незареєстрованих зброї, набоїв і вибухівки. Їх мета - профілактика та розкриття злочинів, пов’язаних з незаконним обігом вогнепальної зброї. 
За практичний період операції з незаконно обігу вилучено 1 вибуховий пристрій, 8 гранат та 17 одиниць вогнепальної зброї, серед якої пістолети, гвинтівки, вогнепальні саморобні пристрої та обрізи мисливських рушниць. Мешканці краю також незаконно зберігали у своїх помешканнях понад 800 патронів, та вибухові речовини загальною вагою майже три кілограми, пише Досьє 102.
Загалом правоохоронцями відкрито понад 50 кримінальних проваджень, пов’язаних з незаконним обігом вогнепальної зброї, вибухівки та боєприпасів. Вилучена з незаконного обігу вогнепальна зброя, набої та вибухова речовина направлені в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС для проведення експертиз. Правоохоронці вкотре застерігають: за незаконне зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки передбачена кримінальна відповідальність. Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео