Тернополянам розповіли про методи стретчингу

14.09 на 20.00

Одним з важливих чинників, які впливають на наше життя та здоров’я, було і залишається харчування. Доповнюють його заняття спортом.

Минулої п’ятниці «Терен» писав, про те, що таке стретчинг та чому ним варто займатися. В одній із танцювальних тернопільських студій розповіли про методи стретчингу.

Пасивний Рухи повільні, розтягнення м’язів контрольоване. Для розтягнення застосовується сила іншої людини.

Статичний Він не потребує значних зусиль, не викликає перевтоми. Повільно розтягніть м’яз, який тренуєте, затримайтеся в такому положенні на півхвилини (як мінімум), потім прийміть початкову позу. При цьому рецептори розтягування будуть реагувати на рух дуже слабо, скорочення м'язів також буде відбуватися поступово, що зменшить ймовірність травми. Зазвичай застосування статичної розтяжки рекомендують початківцям спортсменам, так як вона ефективна і безпечна. Розтягуйте суглоби і м'язи до відчуття легкого напруження, але не хворобливості. Біль сигналізує про те, що ви перестаралися, і вам необхідно знизити інтенсивність тренувань.

Активний Сила, яка розтягує, створюється самою людиною. Потрібно виконувати будь-яку м’язову дію під час вправи.

Балістичний Вправи для розтяжки м’язів супроводжуються жорсткими ривками. Іноді швидкі ривки і неконтрольовані рухи можуть призвести до сильного навантаження. Небезпека такої розтяжки – розрив сполучної тканини.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео