Тернополянам спростували міфи про інформаційну безпеку

кібератака

Дуже часто в світі сучасних технологій тернополяни хвилюються саме за свою інформаційну безпеку. Відома у Тернополі ІТ компанія «Magneticone academy» спростувала 5 найпоширеніших міфів про інформаційну безпеку.

Міф 1. Малим компанія не варто боятися Здебільшого власники невеликого бізнесу вважають, що вони не входять в поле зору зловмисників. Але більшість атак автоматизовані, тобто бот не буде проводити аналіз велика у вас компанія чи зовсім маленька. Він просто натрапить на вразливість Вашої системи та зробить свою справу. Якщо ви вважаєте, що Вам немає чого втрачати, Ви глибоко помиляєтеся. Логіни і паролі, банківська інформація, персональні дані — це все може потрапити в чужі руки. Міф 2. Захищений на 100 % Якщо Вам хтось пообіцяє захист на всі 100, він або бреше, або некомпетентний. Ви ніколи не будете повністю застраховані від кібератаки, навіть, якщо не будете підключені до публічної мережі. Ризик буде завжди.

Міф 3. Безпека — виключно завдання ІТ чи технічного відділу Звісно, що не у кожній компанії є можливість наймати людину для забезпечення інформаційної безпеки (ІБ) або ж формувати цілий відділ. Тому ці обов’язки віддають ІТ відділу. Фахівець з ІБ має бути компетентним, аби грамотно вибудувати захист Вашого бізнесу. Не кожен працівник ІТ може це зробити і до того ж у нього є багато своїх прямих обов’язків.

Міф 4. Антивірус — ліки від всіх проблем Добре, коли він є, але він має бути лише одним із рівнів захисту. Зараз з кожним днем стає все більше й більше нових вірусів і антивіруси вже давно не  можуть впоратися з ними всіма.

Міф 5. IPS не дає нічого Спочатку IPS мало хто використовував, зате потім він набув широкого поширення і став одним із стандартних засобів. Проте вектор атак значно змінився і вже майже ніхто не спрямовує атаку суто на вразливість мережевих протоколів. Саме тому багато хто вже забув про IPS та не оновлює його. І це є помилкою, тому що IPS здатен виявити не лише зміни чи аномалії мережевих протоколів, а й файли, які містять експлойти.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео