Віра Олександрович

Тернопільщина: коли прийшли 289 тисяч людей і нікому із них не відмовили

ДФС_свіже3

Майже 289 тисяч громадян звернулися до Центрів обслуговування органів ДФС Тернопільщини із початку цього року. І нікому із них не відмовили!

Про це повідомили Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, надання адмінпослуг платникам податків Тернопільщини забезпечують працівники 17-ти Центрів обслуговування платників (ЦОП). Усі сервісні центри мають зручну для платників податків і звичайних громадян структуру, адже в одному місці зосереджені всі необхідні послуги: реєстрація, консультація, надання адміністративних послуг, прийом звітності, видача довідок, робота приймальні тощо.

Платники податків мають змогу ознайомлюватися із переліком послуг, порядком їх надання у зручний для них спосіб - як на головному веб-порталі, так і на інформаційних стендах безпосередньо у ЦОПах, - кажуть у податковій.

Лише за 8 місяців цього року до ЦОПів Тернопільщини звернулися 288 857 громадян, яким  надали 89 872 адміністративні послуги.

Причому, порівняно із аналогічним періодом торік, кількість відвідувачів ЦОП зменшилася на 4 732 особи, а кількість наданих послуг збільшилася на 19 307, - каже заступник начальника ГУ ДФС області Петро Якимчук.

якимчук_літо
якимчук_літо

У структурі наданих адміністративних послуг, за його словами, найбільшу питому вагу має послуга із видачі картки платника податків і внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Її надали 44 755 фізичним особам. Фактично це - 49,8% від загальної кількості наданих адміністративних послу, - додає пан Якимчук. - Також значну кількість послуг надали із видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків – 20 769 (23,1%), надання витягів із реєстру платників єдиного податку – 4 450 (5,0%), реєстрації книг обліку розрахункових операцій – 4 404 (4,9%).

Також, як підкреслив Петро Якимчук, крім отримання консультативних та інформаційних послуг, відвідувачі ЦОПів, що діють в області, можуть подати податкову звітність, а в приміщенні ЦОПу, що у Тернополі, працівники сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДФС України надають послуги із безкоштовної видачі посилених сертифікатів відкритих ключів електронного цифрового підпису для юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадян.

Протягом восьми місяців працівники підрозділу згенерували 8 942 відкритих ключів електронного цифрового підпису, - уточнює фахівець.

Фото автора

Довідка. З інформацією щодо контактних і адресних даних Центрів обслуговування платників (ЦОП) органів ДФС у Тернопільській області можна ознайомитися на субсайті Територіальних органів ДФС в області порталу ДФС України.

Вибір читачів за тиждень

Відео