«Читання додає соціального статусу»: у Тернополі розповіли, як правильно читати класиків

pic (2)

14 вересня у Тернополі відбулася презентація книжки «Як читати класиків», автора Ростислава Семківа. Наш земляк розповів про те, як потрібно виробляти стратегії читання.

«Я був дуже вмотивований написати другу книжку, адже коли читаєш коментарі про перше видання, розумієш, що ті історії які ти розповідаєш подобаються читачеві – це спонукає до продовження», - каже Ростислав.

Автор за останній час вже вдруге приїздить до свого рідного міста  Тернополя  зі своїм виданням. Якщо минулого разу презентували перше видання імпровізованої серії «Як писали класики», то цього разу тернополянам розповіли про те «Як читати класиків».

Як же їх правильно читати або які потрібно виробляти стратегії для читання – про це у тезах від автора:

  • якщо ви не можете дочитати ту чи іншу книжку, то не потрібно насильно її читати. Ця книжка або нижча вашого рівня і автору немає вам чого сказати, або ця книжка складна для вас і відповідно ще не може вам донести те, що повинна була б тому, її потрібно відкласти на деякий час;
  • не соромтесь не прочитаного-хваліться прочитаним;
  • перший розділ книжки я розмірковую над різними сполуками до читання і намагаюся зробити ще одну важливу річ, розламати стереотипи до читання. Один із них що читання це примус і потрібно заставляти ще змалечку читати, насправді тут просто замість слова «заставляти» потрібно замінити на слово «заохочувати»;
  • режим читання закладається в сім’ї  і якщо батьки розглядають читання як практику до якої дітей треба змусити, то це вже досить ризиковано.

Мархоцька Анастасія

Вибір читачів за тиждень

Відео