Віра Олександрович

На Тернопільщину радо їдуть «чужі» і залишають тут свої гроші

Mytnytsya2

Тернопільська митниця ДФС уже «заробила» 981 мільйон гривень. Причому чверть загальної суми надходжень забезпечили «чужі», тобто підприємства із місцем обліку в інших областях України.

Про це повідомили Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Упродовж січня-серпня цього року із Тернопільської митниці ДФС до Державного бюджету України перерахували 981 млн грн, - каже начальниця Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович. - Це – аж на 166,5 млн грн, або на 20,4% більше, ніж за відповідний період минулого року.

unnamed-13
unnamed-13

Найбільше коштів надійшло традиційно від сплати податку на додану вартість (ПДВ) – 861,5 млн грн (приріст до минулого року - 24%).

Також сплатили 91,2 млн грн - мита, 25,6 млн грн - акцизного податку, 2,7 млн грн - плати за здійснення митних формальностей та інших платежів, - уточнює пані Антонович.Причому найбільший вплив на збільшення надходжень у січні-серпні мала сезонна активізація імпортерів сільськогосподарської техніки.

Усього при ввезенні сільськогосподарської техніки і запасних частин до неї сплатили 227,5 млн грн (23% від нарахованої суми податків – прим.).

Також на надходження вплинуло ввезення транспортних засобів, у т. ч. легкових автомобілів громадянами, - додає вона. - Загалом за 8 місяців вони сплатили 138 млн грн, або 14% від адміністрованої митницею суми платежів.

Поряд із товарами найбільших платників у зоні діяльності митниці у січні-серпні значні надходження від ввезення нових товарів, які не оформляли раніше. Так, при ввезенні не прогнозованих товарів підприємствами, які не працювали протягом 2016-2017 років, сплатили до бюджету 49,5 млн грн (5% від адміністрованої суми – прим.).

Крім того, 61 підприємство із місцем обліку в інших областях України за 8 місяців сплатило 249,3 млн грн, тобто 25% від загальної суми надходжень, - уточнює начальниця.

До речі, сума додаткових надходжень склала 32,3 млн грн, тобто 3,3% від адміністрованої суми податків.

Фото, надане Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео