Відомо хто гратиме у матчах Тернопільщини

3_l4c53zz_vEH2Yhr

Пропонуємо до уваги анонси матчів вищої і першої ліг чемпіонату Тернопільської області, які відбудуться вже сьогодні.

Список команд висвітлено на сайті Федерації футболу Тернопільської області.

***

Вища ліга. 14 тур

ФК «Бережани» – «Збруч-Агробізнес» (Підволочиськ)

16 вересня. Бережани. Стадіон «Нива». 16.00.

Судді: Володимир Ясюченя (Тернопіль), Вадим Трач (Тернопіль), Віталій Сердюк (В. Глибочок).

Спостерігач арбітражу: Іван Будівський (Теребовля).

Дискваліфіковані: Іван Абрамець, Габріель Бадеме (обидва – ФК «Бережани»).

Результат першого кола: «Збруч-Агробізнес» – ФК «Бережани» – 1:0.

Команди у турнірній таблиці розділяє всього два очка, «Збруч» – четвертий, ФК «Бережани» – шостий. Результат цього матчу може у великій мірі вплинути на розташування команд у підсумковій таблиці. Підволочиський «Збруч» у разі перемоги наздожене чортківський «Кристал» і зможе кинути тому виклик у боротьбі за один з комплектів нагород. Бережанська команда з амбіціями, але провалила старт другого кола (два здобутих очка в чотирьох поєдинках) і з трійки кращих скотилася у середину турнірної таблиці. До очного матчу в кращих кондиціях підходить все-таки ФК «Бережани», який мав час тиждень готуватися безпосередньо до цієї гри. Чого не скажеш про футболістів «Збруча», які посеред тижня проводили поєдинок 1/16 фіналу аматорського кубка України. До того ж у команді є серйозна втрата – готується до операції (перелом ноги) основний центральний захисник команди Андрій Когут. Щоправда, є втрати і в бережанської команди. Через дискваліфікацію не зіграють проти «Збруча» Іван Абрамець та Габріель Бадеме.

***

«Колос» (Зборів) – ФК «Козова»

16 вересня. Зборів. Стадіон «Колос». 16.00.

Судді: Андрій Гах (Тернопіль), Артем Карапетян (Тернопіль), Іван Сокіл (Тернопіль).

Спостерігач арбітражу: Володимир Садковський (Теребовля).

Дискваліфікований: Ігор Козелко («Колос»).

Результат першого кола: ФК «Козова» – «Колос» – 1:1.

Зустріч географічних сусідів завжди принципова і цікава. До того ж вони сусіди ще й по турнірній таблиці, маючи однакову кількість набраних очок (по 16-ть). Якщо у першому колі в поєдинку цих команд явним фаворитом був «Колос», то у другому колі вже цього не скажеш, навіть попри те, що зборівська команда гратиме на домашньому стадіоні. «Колос» влітку втратив двох провідних виконавців – Святослава Дзядикевича та Андрія Сухецького. Також не зможе взяти участі в поєдинку ключовий гравець середини поля Ігор Козелко. Але найбільша втрата не лише зборівського «Колоса», а й всього тернопільського футболу – захисник Сергій Лис, який у 20-річному віці трагічно загинув у ДТП на минулому тижні. Поєдинок проти козівської команди стане першим для «Колоса» без Лиса і сьогодні навіть складно уявити, хто може Сергія замінити на футбольному полі.

***

Перша ліга. 17 тур

Група «А»

ФК «Мельниця» (Мельниця-Подільська) – ФК «Трибухівці»

16 вересня. Мельниця-Подільська. Селищний стадіон. 16.00.

Судді: Андрій Шадюк (Тернопіль), Олег Мімнонов (Тернопіль), Андрій Стасюк (Ланівці).

Спостерігач арбітражу: Михайло Чайковський (Тернопіль).

Результат першого кола: ФК «Трибухівці» – ФК «Мельниця» – 4:4.

Дуже прикро за дебютанта обласних змагань – ФК «Мельниця», який протягом усього чемпіонату показував доволі хорошу гру, однак, не приїхав на календарну гру останнього, 17-го туру проти свого головного конкурента у боротьбі за 6-те місце – підгаєцької «Ниви». Нагадаємо, це місце дозволяє на другому етапі першої ліги боротися за підсумкове 7-12 місця, в той час, як 7-ме місце в групі дозволить команді щонайкраще претендувати на 13 місце (участь у втішному турнірі за 13-18 місця). ФК «Трибухівці» їде у Мельницю-Подільську в статусі фаворита, адже команда значно вище за суперника в турнірній таблиці, а ще в останніх матчах демонструє якісну гру і ледь не добилася позитивного результату в поєдинку з беззаперечним лідером групи «А» ФК «Копичинці» (програш усього в один м’яч – 1:2).

***

ФК «Копичинці» – ФК «Заводське»

16 вересня. Копичинці. Стадіон «Надія». 16.00.

Судді: Ігор Гарас (Бережани), Роман Островський (Тернопіль), Павло Цісецький (Тернопіль).

Спостерігач арбітражу: Микола Філь (Тернопіль).

Дискваліфікований: Петро Хомишин (ФК «Копичинці»)

Результат першого кола: ФК «Заводське» – ФК «Копичинці» – 2:3.

У центральному матчі 18-го туру групи «А» першої обласної ліги розігрується три «золотих» очка, які вкрай потрібні, як ФК «Копичинці», так і ФК «Заводське». Вони можуть бути визначальними для кожної з команд у фінальній частині першої ліги. До очного поєдинку команди підходять практично в оптимальних складах. До втрат можна віднести хіба, що флангового оборонця ФК «Копичинці» Петра Хомишина, який не зможе взяти участі в поєдинку через дискваліфікацію. Однак на цій позиції у копичинецької команди є ким замінити Петра. Та й загалом ФК «Копичинці» – це команда з величезним ігровим досвідом, ряд гравців якої мають виступали в професійних клубах. Що ж до заводської команди, інший результат, окрім перемоги, її не влаштовує, адже на сьогодні в неї всього одне «золоте» очко. Чи зможуть підопічні Руслана Супруна досягнути позитивного результату, покаже саме грала, але можна не сумніватися, що футболісти докладуть максимум зусиль, щоб залишаючи футбольне поле копичинецького стадіону «Надія» сказали: ми зробили все, що було в наших силах.

***

«Юність» (Горішня Слобідка) – «Скала-Айва» (Скала-Подільська)

16 вересня. Горішня Слобідка. Сільський стадіон. 16.00.

Судді: Володимир Пиндиківський (Бучач), Володимир Кацан (Бучач), Денис Кіцкай (Бучач).

Спостерігач арбітражу: Михайло Русанюк (Тернопіль).

Дискваліфікований: Олег Зубик («Скала-Айва»).

Результат першого кола: «Скала-Айва» – «Юність» – 6:0.

«Скала-Айва» – однозначний фаворит цієї пари і лише недооцінка суперника може завадити футболістам зі Скали-Подільської втратити очки у Горішній Слобідці. Матч важливий і для кращого бомбардира «Скали-Айви» Владислава Тимощука, який у минулому турі, вперше в сезоні, поступився лідируючою позицією у списку бомбардирів першої ліги Андрію Різнику з ФК «Заводське». У Різника зараз 18 голів, а в Тимощука – 17-ть. Зважаючи, що суперник в 18-му турі значно сильніший у заводської команди, Тимощук має всі шанси повернутися в лідери бомбардирських перегонів.

***

«Колос» (Бучач) – «Бастіон-1427» (Горішня Вигнанка)

16 вересня. Бучач. Стадіон «Колос». 16.00.

Судді: Олег Когут (Тернопіль), Ігор Скуба (Скалат), Віталій Чорній (Борщів).

Спостерігач арбітражу: Ярослав Боднар (Тернопіль).

Дискваліфікований: Віталій Юрків («Бастіон-1427»)

Результат першого кола: «Бастіон-1427» – «Колос» – 10:1.

Найбільшу поразку «Колос» у цьому сезоні зазнав саме від «Бастіона» (1:10). Футболісти бучацької команди, мабуть, про це добре пам’ятають і тому справа честі виступити гідно проти сильного суперника, який, щоправда не виконав головного завдання та не зумів пробитися до першої трійки своєї групи, щоб поборотися за нагороди першої ліги.

***

Група «Б»

«Три валети» (Кременець) – ФК «Ланівці ОТГ-Стандарт»

16 вересня. Кременець. Міський стадіон. 16.00.

Судді: Віталій Буняк (Бережани), Олег Богач (Тернопіль), Василь Чубарик (Тернопіль).

Спостерігач арбітражу: Вадим Маслій (Тернопіль).

Дискваліфікований: Віктор Сурм’як («Три валети»).

Результат першого кола: ФК «Ланівці ОТГ-Стандарт» – «Три валети» – 4:1.

Команди – сусіди по турнірній таблиці і на другому етапі першої ліги разом боротимуться за 7-12 місця, тому очний результат для них має велике значення.  Окрім того, в разі перемоги кременецька команда зможе випередити лановецьку в підсумковій турнірній таблиці першого етапу.

***

«Зоря» (Хоростків) – ФК «Вишнівець-2»

16 вересня. Хоростків. Стадіон «Харчовик». 16.00.

Судді: Олег Чемний (Коропець), Тарас Андрущак (Коропець), Василь Тиліщак (Монастириська).

Спостерігач арбітражу: Богдан Трач (Тернопіль).

Результат першого кола: ФК «Вишнівець-2» – «Зоря» – 2:5.

Центральний матч 18-го туру групи «Б» першої обласної ліги в якому розігруються три «золоті» очки. На сьогодні таких очок у «Зорі» – сім, а в вишнівецької команди – три. В разі перемоги хоростківчан, саме вони за підсумками першого етапу будуть головними претендентами на «золото» першої ліги. Однак здобути вікторію «Зорі» буде не просто, адже суперник теж доволі міцний горішок. А врахувавши те, що вищолігивий ФК «Вишнівець» матч чергового туру грає у середу, 19 вересня, тому є ймовірність того, що за другу команду буде залучено кілька гравців з першої. Отож, матч обіцяє бути дуже цікавим та не передбачуваним

***

«Гірник» (Новосілка) – «Арсенал» (Білокриниця)

16 вересня. Старий Скалат. Стадіон «Колос». 16.00.

Судді: Владислав Русанюк (Тернопіль), Сергій Харчук (Тернопіль), Андрій Федунець (Залізці).

Спостерігач арбітражу: Василь Заторський (Тернопіль).

Результат першого кола: «Арсенал» – «Гірник» – 1:0.

Матч цікавий у першому чергу для «Арсенала», якому, щоб зберегти четверте місце від зазіхань ФК «Ланівці ОТГ-Стандарт», потрібно обов’язково перемагати «Гірник». Останній навряд чи погодиться на такий розвиток подій, адже в другому колі постав боєздатною командою, який, особливо на домашньому стадіоні, бореться за кожне очко.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео