Оксана Бучко

Чи дочекаються до кінця року перших виборів ОТГ Тернопільщини

vybory_ukrajina_4578

Призначити вибори в ОТГ потрібно мінімум за 70 днів до їх проведення. Наразі ЦВК не поспішає внести таку дату. Хоча 538 громад сільських, селищних, міських рад у складі ОТГ, у тому числі і на Тернопільщині, очікують виборів, які планували провести до кінця року.

Серед ОТГ Тернопільщини перші вибори мали б відбутись до кінця року в Білецькій сільській об’єднаній територіальній громаді, Копичинецькій міській об’єднаній територіальній громаді, Купчинецькій сільській об’єднаній територіальній громаді, Настасівській сільській об’єднаній територіальній громаді, Монастириській міській об’єднаній територіальній громаді.

Вибори ще мають шанс відбутись у листопаді-грудні, пише decentralization.gov.ua. В середу, 19 вересня, Комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя розгляне звернення ЦВК і надасть роз’яснення, яке може розблокувати вибори в ОТГ. Крім того, в четвер, 20 вересня, Парламент планує голосувати за новий склад ЦВК, і у разі переобрання членів Комісії, питання виборів теж може зрушити з мертвої точки.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео