Тернопільський патрульний розповів правду про службу, колег та реформу

патрулька

Колишній інспектор Управління патрульної поліції в Тернопільській області Костянтин Мороз відверто розповів про особливості служби після того, як написав рапорт на звільнення. Чоловік зізнався, що попри те, що знайшов у патрулі чимало надійних друзів, сама служба його розчарувала. Перш за все через недосконалість реформи.

«Як 4 екіпажі можуть нормально працювати, реагувати на порушення, якщо по розрахунку, на початку служби на місто із населенням, не менше 250 тис., виїжджало 19 екіпажів, а кількість викликів зросла в рази. Ось це і є результат «успішності» реформи. Поліцейські розчаровуються, звільняються…» – пише Костянтин.

Також колишній патрульний розповідає, що з часом зникає будь-яка ініціатива, бажання працювати і щось змінювати.

«Мені здається, що між «верхами» і «низами» навіть не порожнеча, а просто вакуум, і для них, тих хто «зверху», подають інформацію так, що все просто супер і в шоколаді. Але потім не питайте і не дивуйтесь, чому скоро не буде кому обслуговувати виклики, тому що звільняються 20, а приходить один… А як все гарно починалося, з точністю до навпаки, 20 кандидатів на одне місце» – зазначає тернополянин.

Своїм колегам, які й зараз продовжують нести службу, Костянтин Мороз побажав дочекатися тих справжніх змін, на які вони так розраховують.

Фото Костянтина Мороза

Вибір читачів за тиждень

Відео