Оксана Бучко

Лайфхаками правомірного життя поділилися з тернополянами

Лайфхаки_-як-правомірно-жити

Загальний рівень правосвідомості більшості  людей в Україні залишається досить низьким. Розуміння основ різних галузей права – необхідна умова життєдіяльності кожного громадянина. З метою підвищення рівня правової освіти населення, команда благодійного фонду MagneticOne.Org у партнерстві із Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області впроваджує проект «Лайфхаки: як правомірно жити».

Цей проект збере чимало цікавих блоків, одним із них є юридичні консультації у форматі коротких інформаційних відео. Специфікою такого інструменту є те, що опишуть історію одного дня із життя чоловіка – Містера Х, який потрапляє у різні халепи та як, згідно із законодавством, потрібно діяти у цій ситуації. Цей чоловік працює в елітній компанії, має хороший заробіток, їздить на роботу машиною, навіть минулого тижня придбав новий телефон.

Перші результати такої спільної праці вже демонструють на каналі MagneticOne.Org у YouTube.

Варто зазначити, що для сюжетів юридичних консультацій пропонуються такі теми: захист права споживачів комунальних послуг, трудове право, захист прав споживачів у ресторані, відшкодування збитків, медична реформа, оформлення права власності на землю, процедура затримання, правила перевезення пасажирів, захист прав споживачів у магазині, порушення правил тиші.

Для безкоштовної консультації – єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-21-31-03

Електронна адреса: office.ternopil@legalaid.te.ua

Інформацію надано Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області в рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео