Оксана Бучко

Що робить у США керівник ОТГ з Тернопільщини?

547-60fc43a0b17070cc6f5cfb4c31532dc8

Група українських громадських лідерів переймає досвід в США цими днями. Серед них і голова Байковецької ОТГ, що на Тернопільщині, Анатолій Кулик. Ця громада уже збільшила свій бюджет у 10 разів завдяки допомозі у плануванні діяльності з боку американських експертів.

– У громаді ми тепер не лише підписуємо документи, а й маємо функціонуючу сферу медицини, освіти, культури, соціального захисту, – зазначив Анатолій Кулик в інтерв’ю «Голосу Америки». – Ми стали учасниками програми DOBRE, завдяки якій отримали кошти на відкриття обсерваторії в опорній школі. Також американські експерти допомогли розробити нам стратегію на 20 наступних років. І хоча спершу я думав, що маю величезний досвід управління і мені не буде корисна ця допомога від іноземних представників, у процесі роботи зрозумів – наш досвід дещо не відповідає вимогам сучасності.

У проекті DOBRE Байковецька ОТГ у числі 75 ОТГ з різних куточків України. В першу чергу від проекту хочуть запозичити методику управління на основі демократичних принципів.

– Ми приїхали в країну з величезним досвідом демократії, – додав Анатолій Кулик. – І це методи, які не базуються на тому, що кричиш «Я хочу так!». Ми хочемо ознайомитись з ними і накласти їхна наше суспільство.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео