Що тернополянам необхідно знати про осінній призов

5

Зовсім скоро на Тернопільщині розпочнеться осінній призов на строкову службу у війську. Які новинки чекають хлопців цього року та чого очікувати від служби, читайте далі.

Призов буде тривати три місяці (з 1 жовтня до 31 грудня): продовжив його Президент для кращого відбору солдатів, інформує телеканал «24».

Отримають повістки чоловіки віком від 20 до 27 років, які не мають проблем зі здоров’ям та права на відстрочку. Молодші хлопці (18-19 років) можуть пройти службу в армії лише добровільно.

Прийшла повістка – ідіть до призовної дільниці та дотримуйтеся усіх правил, які у ній вказані. Бо неявка у зазначений час загрожує відповідальністю та допустима тільки у разі стихійного лиха, смерті близького родича чи хвороби призовника.

Час служби призовників триватиме до 18 місяців та 12 місяців для чоловіків з освітою магістра (спеціаліста).

Ухилення від призову загрожує штрафом у 85-119 гривень через неявку у військкомат; за повторне порушення доведеться заплатити 170-255 гривень, а якщо чоловік ухилився від призову може отримати позбавлення волі до 3 років умовно.

Не призиватимуть: тих, хто має проблеми зі здоров’ям; не може служити через особисті обставини (вагітна дружина чи наявність дитини до 3-х років, або виховання більше двох дітей; інвалідність дружини чи дитини); тих, хто навчається; підозрюваних у вчиненні криміналу; професійна діяльність (священики; медики, педагоги, кандидати (доктори) наук, міські голови та поліцейські, які займаються своєю діяльністю).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео