Орест Сарматський

Ціна на груші знизилась до 12 грн/кг (Агро-новини)

2009 (Copy)

Сезон збирання фруктів набирає обертів. Так, на гуртових ринках зросла пропозиція яблук, слив та груш. На останньому тижні найбільше зростання обсягів було зафіксовано по грушах, що вплинуло на ціни.

Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

За останній тиждень середня ціна на груші на ринках України знизилась на 20%, падіння ціни переважно обумовлено збільшенням пропозиції дрібних дешевих груш.

В залежності від сорту та якості, груші в Україні гуртом пропонують по 12-18 грн/кг. Рік тому найдешевша українська груша на гуртових ринках продавалась по 15-17 грн/кг.

Попит на лушпиння перевищив попит на саме насіння соняшника

2002 (Copy)
2002 (Copy)

На Херсонщині фермери зіткнулися з парадоксом: попит на відходи переробки соняшника виявився вищим, ніж на його насіння. Про це повідомляє drovnik.com.ua.

Покупці готові платити за лушпиння від насіння соняшника по 500 грн/т та навіть вносити аванси.

– Раніше лушпиння просто викидали, а сьогодні воно стало цінною сировиною для виробництва паливних гранул і брикетів, яке стрімко зростає: за даними Головного управління статистики Херсонської області, з початку року обсяги виробництва через стабільно високий попиту зросли на 80%, досягнувши 1,4 тис. т, – йдеться в повідомленні.

При дефіциті відходів переробки деревини, в степових районах, в якості сировини для біопалива, в хід йде буквально все: очерет, опале листя, залишки обрізки виноградної лози на плантаціях.

Тому в хід пішло і лушпиння. Воно відрізняється високим тепловмістом та добре горить у котлах та печах.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео