Про це повинен знати кожен тернополянин

70_main.1476907658

Національна поліція попереджає тернополян про один із небезпечних видів шахрайства, який зростає по кількості злочинів.

Цей вид шахрайства пов'язаний із банківськими картками, адже саме вони на даний час є універсальним засобом у фінансовому світі. Дана схема уже давно застаріла, проте,  з кожним днем все більше потерпілих – повідомляє Національна поліція Тернопільської області.

Найпоширеніший вид - це неправдиве смс – повідомлення, яке приходить власнику картки на мобільний телефон. У цьому повідомленні зазвичай йдеться про заблокування картки, і, для того, щоб розблокувати її, шахрай пропонує зробити зворотній зв'язок вказаний в смс. Аферист просить дати секретну інформацію : номер картки , кодове слово і цифри пін-коду , ніби то для розблокування. Ці дані використовують для транзакцій з карткового рахунку.

До слова, нещодавно від такої афери потерпіла жителька Борщева. Жінка втратила 4 000 гривень після спілкування з псевдо працівником банку.

Національна поліція у таких випадках радить :

  • ніколи не надавати інформацію про свої карти третім особам, навіть якщо вони звертаються до вас від імені банку;
  • зберігати ПІН-код, логін та пароль від клієнт-банку в недоступному для інших місці й нікому їх не називайте;
  • бути пильним, якщо вам приходять SMS невідомого авторства із проханням відправити отриманий код або дивний набір команд на інший номер;
  • при оплаті покупок в інтернеті необхідно вказувати тільки номер карти, термін дії та CVV2-код. Заради безпеки ніколи не передавайте код CVV2 вашої карти стороннім!

 Анастасія МАРХОЦЬКА

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео