На Тернопільщині місяць малюватимуть незвичайні скульптури з майбутнього (фоторепортаж, відео)

Обкладинка

У Зборові Стартував конкурс-воркшоп / детальніше про це читайте ТУТ / спрямований на мету розробки і реалізації ансамблю кінетичних скульптур, що рухаються. Загалом на участь у проекті зареєструвалось близько 20-ти конкурсантів із різних міст, більшість із Львова та західної України, є також учасники і зі столиці України.

Бажаючі ознайомитись із містом офлайн  вже мали таку нагоду минулого тижня, загалом, на відвідини до Зборова приїхало семеро учасників. Крім основної частини, відвідин локацій відведених для скульптур і ландшафтних зон навколо них — учасники мали неофіційне спілкування та короткі лекції від організаторів.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=xOgljnWnh2M&t=545s[/embed]

- Зборів має величезне історичне минуле. Насправді, мало яке місто маленького маштабу може похизуватись такою історією, - розповідає один із організаторів, учасник Громадської організації “Зборів UP” Володимир Новий. - Ми можемо твердо сказати, що саме тут зародилася наша держава (Зборівський договір Б. Хмельницького 1649 року). У подальшому саме від людей залежить у якому місті ми живемо і будемо жити. Саме тому і існує наша ініціатива, а ваші ескізи допоможуть втілити той вагомий крок для розвитку туризму у Зборові.

фото 1
фото 1

фото 1 (2)
фото 1 (2)

фото 2
фото 2

фото 3
фото 3

фото 4
фото 4

Також учасники ознайомилися з історією міста, старими світлинами і цікавими фактами із розвитку архітектури разом із істориком Ярославою Ковбасюк. Дізнались про мету і ідею організаторів Громадської організації “Зборів UP” та Зборівської міської ради, що сприяє проекту. Кінець прийому конкурсних ескізів відбудеться 15 жовтня, а вже 27 стануть відомі імена переможців у трьох номінаціях, за свою вдалу роботу за результатом голосування переможці отримають грошові винагороди.

фото 5
фото 5

фото 6
фото 6

фото 7
фото 7

фото 8
фото 8

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео