Орест Сарматський

Експорт картоплі з України ускладнився, треба йти у переробку (Агро-новини)

картопля

Європейський Союз в поточному сезоні очікує значне зниження виробництва картоплі через посуху та надмірно високі температури. Причому, якщо ще в червні в Єврокомісії прогнозували зменшення валового збору на 6%, то вже через місяць вони були змушені знизити ці прогнози до 12%, повідомляє «АгроПортал».

Проте експерти Української плодоовочевої асоціації (УПОА) впевнені, що така ситуація в Європі не вплине в значній мірі на український ринок картоплі.  Більш того, вони підкреслюють, що цього сезону Україні буде значно складніше експортувати картоплю навіть у країни колишнього СРСР.

Як зазначає головний аналітик УПОА Тетяна Смірнова, згідно діючої Директиви Єврокомісії ЄС № 2029/2006, яка регулює надходження на територію карантинних організмів, в Євросоюзі є певні правила імпорту картоплі. Отже, для того щоб продавати цю продукцію до ЄС, Україні потрібно пройти низку процедур. За словами представників відповідних органів, наразі робиться все можливе, щоб зняти ці бар'єри, проте навряд чи це відбудеться цього року.

В Україні заплановане збільшення кизилових садів

В Україні у 2018 р. зібрано близько 10 т кизилу. Цього року планується збільшення площ під цією культурою.

Про це AgroPortal.ua. повідомив засновник компанії Famberry Сергій Ольшанський.

«Цьогоріч ми плануємо досаджувати кизил, однак усе залежить від кількості посадкового матеріалу, які ми отримаємо на висадку», — розповів Сергій Ольшанський.

25092 (Copy)
25092 (Copy)

За словами експерта, поки що компанія працює на внутрішній ринок, однак має плани віддавати свою продукцію на експорт.

«Наша компанія планує розширювати свої продажі та ринки збуту, хотіли б експортувати продукцію по всьому світу», — підсумував Сергій Ольшанський.

Вибір читачів за тиждень

Відео