Жителі Тернопільщині мають змогу позмагатися у здобутті відзнаки Героя Небесної Сотні

Портрет-Сашко

В пам’ять про Олександра та для продовження його справ Громадська організація  “Родина Героїв ”Небесної Сотні” започаткувала Відзнаку імені Героя Небесної Сотні Олександра Капіноса, в рамках якої щороку проводитиметься конкурс проектів на його честь, тематика яких відповідатиме напрямкам діяльності Олександра.

Відзнака покликана підтримувати громадських активістів із сіл та невеликих містечок України, які тримають сьогодні  «культурний фронт», пробуджують національну свідомість, здійснюють систематичні зміни у своїй громаді, реалізовуючи освітні, культурні, соціальні, екологічні ініціативи.

Умовою здобуття Відзнаки є здійснення власних активних дій і сприяння формуванню  спільнот, здатних діяти заради поставленої мети у вказаних напрямках у селах і містечках, де проживають, або звідки походять учасники конкурсу на здобуття Відзнаки.

2018 року в межах Відзнаки оголошується конкурс на кращий освітньо-культурний проект, метою якого є зацікавлення та залучення дітей і молоді до дослідження, вивчення й збереження культурної спадщини українського народу – живих традицій, звичаїв, обрядів, народних танців, традиційного народного співу, гри на традиційних народних інструментах, фольклору, народних ремесел, а також підвищення обізнаності та залучення місцевих громад у цій сфері.

До участі в конкурсі запрошуються громадські активісти, вчителі, студенти із сіл, селищ та містечок України з населенням до 15 тисяч осіб.

Відзнака імені Олександра Капіноса заснована в межах проекту Відзнаки Героїв Небесної Сотні завдяки підтримці платформи «Велика ідея» та 162 доброчинців України та світу і Міжнародного фонду «Відродження».

Подати заявки можна за встановленою формою з 01 вересня до 30 вересня 2018 року включно.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=CKZfNev7EFw[/embed]

Вибір читачів за тиждень

Відео