Орест Сарматський

Експорт яблук з України зріс майже учетверо (Агро-новини)

2401 (Copy)

У липні-серпні 2018 року українські садівники змогли продати на експорт в 3,7 рази більше яблук, ніж у цей самий період рік тому. З України за кордон протягом останніх двох місяців літа потрапило близько 3,3 тис. т яблук на суму близько $940 тисяч, в той час як в липні-серпні 2017 року – лише близько 480 т на суму $139 тис.

Про це повідомляють аналітики Української плодоовочевої асоціації (УПОА).

Нагадаємо, Україна може отримати право експорту агропродукції ще в 30 країн.

– Переважну частину експорту українського яблука в серпні складали різні клони яблук сорту Гала (Gala), який в цьому році почав дозрівати в середині місяця. Крім цього сорту, експортувалися також яблука літніх ранніх сортів. В липні, крім яблук літніх сортів, експортувалися досить значні обсяги яблука врожаю 2017 року. Більш високу ціну виробники змогли отримати завдяки високій якості яблука, гарному його забарвленню та великій роботі з пошуку ринків збуту, яку було проведено протягом минулого сезону, – повідомили в УПОА.

Україна може отримати право експорту агропродукції ще до 30 країн

2402 (Copy)
2402 (Copy)

Українські аграрії можуть отримати право експорту вітчизняної продукції на зовнішні ринки ще 30 країн світу. Про це повідомила прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Нагадаємо, частка ЄС в українському експорті становить до 43%.

– Держпродспоживслужба за зверненнями українських виробників ініціювала переговори про просування вітчизняної продукції на іноземні ринки з 30 країнами, – йдеться у повідомленні.

Водночас, повідомили у відомстві, Держпродспоживслужба проходить оцінку еквівалентності державної системи контролю експорту продуктів тваринного походження з боку 49 іноземних ветеринарних служб.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео