На Тернопільщині пройшов важливий матч

«МЕДОБОРИ» (Зелене) – «ВІКНИНИ» (Вікно) – 4:2 (2:1)

24 серпня. Копичинці. Стадіон «Надія» 1200 гл. +29 град.

Арбітр: Роман Булигін (Кам’янець-Подільський)

Асистенти: Сергй Снігур (Кам’янець-Подільський), Костянтин Боднар (Дунаївці)

4-й арбітр: Валерій Карпов (Дунаївці)

Спостерігач арбітражу: Ігор Вахрів (Гусятин)

«МЕДОБОРИ»: Бень, Полюхович (Янішевський – 84), Добривода-к (Мельник-87), Ціх, Данилків (Гаврилюк-80 ), Кондзьолка, Клекот, Лучинець (Господарик-66), Вахрів (Фостик-86), Денькович (Поврозник-70), Полянчук, пише husn1.com.

«ВІКНИНИ»: Слободян, Чіх-к, Волоцюга, А.Лодинський ( Івашків-78), М.Лодинський(Шупар-50), Процик, Кравецький, Косяк, Семенюк, Вовк (Недільський-60), Кріпкий.

Голи: Сергій Полянчук (4)-1:0, Ігор Кріпкий (7)-1:1, Павло Денькович (30)-2:1, Степан Клекот (57)-3:1, Ростислав Ціх (77 -пен)- 4:1, Федір Семенюк (88-пен)-4:2.

Попереджені: Шупар- 58, Вахрів-60, Лучинець-62, Кравецький-65, Кондзьолка-76, Чіх-77, Полянчук-87.

16 років! Саме стільки часу пройшло з того моменту, коли «Медобори» вперше і в єдиний раз вигравали Кубок Гусятинського району, а «Вікнини» вперше грали у фіналі. У День 27-ої річниці Незалежності України обом командам випав чудовий шанс покращити статистику участі у Кубку району. «Зеленяни» здолали на шляху до фіналу таких сильних суперників, як міцного кубкового «бійця» – «Поділля»(Васильківці) та чинного володаря Кубку району – Хоростківську «Зорю», натомість «вікняни» «вибили» команди, котрі сьогодні очолюють турнірну таблицю чемпіонату у Вищій лізі – чемпіона району «Колос-Бровар» із Сидорова та «Ниву» з Городниці.

Фіналісти – команди із сусідніх сіл, матчі між якими завжди вирізнялись принциповістю і напруженістю! Вперше на фінальному матчі Кубку Гусятинщини на стадіоні «Надія» було використано подароване головою ФФТО Тарасом Юриком електронне інформаційне табло, на якому не лише висвітлювався поточний рахунок матчу і час, а також інформація про кожного гравця команди з його фото та ігровим номером. Отже, уболівальники були в курсі – хто є хто? До речі, чималий десант яких зібрався з обох сторін, влаштували неймовірну підтримку обом командам!

Сам матч обслуговувала бригада з чотирьох арбітрів з Хмельниччини, яка мала всі засоби для проведення фінального матчу, зокрема й міні-табло для проведення замін і висвітлення компенсованого часу.

Гравців на поле вивели діти-школярі в національних строях з ЗОШ (директор Н.С. Хорощак). Виконання Державного Гімну України та привітання з Днем Незалежності диктором стадіону Андрієм Яворівським, додало піднесення гравцям обох команд.

Сама гра почалась без розвідки з атаками обох команд, котрі моментально переходили з оборони в атаку, практично не затримуючись у центрі поля і вже на 4 хвилині Сергій Полянчук з «Медоборів» відкриває рахунок у матчі – 1:0. Щоправда, недовго номінальні господарі вели у рахунку – неуважно прикривши гравців атаки суперника при кутовому, отримали м’яч у відповідь від Ігоря Кріпкого – і 1:1 вже на 7-й хвилині матчу! «Зеленяни» не збавляли обертів, продовжували атакувати, заробляти штрафні на підступах до карного майданчика «вікнян», з якого небезпечно пробивав Ростислав Ціх – кіпер «вікнян» Микола Слободян неймовірним сейвом відводить загрозу від своїх воріт! На 30-ій хвилині сильно і «смачно», метрів з 20-ти, пробив Андрій Кондзьолка, воротар відбив удар, перевівши м’яч в бік і на добиванні з гострого кута Павло Денькович робить рахунок 2:1 на користь «зеленян»! З таким рахунком команди пішли на перерву.

З початком другого тайму 12 хвилин, ще була рівна гра з перемінним успіхом, але на 57 хвилині швидка контратака «Медоборів», у якій Полянчук виводить Степана Клекота віч-на-віч і той сповна реалізовує свій шанс, роблячи рахунок 3:1. Після цього «Вікнини» мабуть вже змирилися, а в «зеленян» пішли заміни. З лави запасних вийшли всі заявлені на матч гравці.

Під завісу матчу обидві команди заробили по пенальті, які спочатку реалізував Ростислав Ціх – 4:1, а вже за кілька хвилин не схибив Федір Семенюк і таким чином закріпив остаточний рахунок матчу 4:2 на користь команди Євгена Данилківа та Валерія Сосновського.

А далі церемонія нагородження арбітрів, фіналістів та переможців фінального матчу, отримання грамот, медалей, вручення Кубку капітану команди-переможця.

Пішли пам’ятні фото команди з кубком, підкидання на радощах Євгена Данилківа в небо!

Після закінчення фінального двобою, церемонія нагородження арбітрів, фіналістів та переможців фінального матчу, кожен з гравців отримав пам’ятні грамоти й медалі (хто срібні, а хто золоті) з рук міського голови Копичинців Павла Лосика, а кращі гравці обох команд – Степан Клекот і Федір Семенюк ще і футболки із зображенням командного фото обох колективів та офіційною афішою матчу від ФФГР!

Також команди-учасники були нагороджені сувенірними м’ячами фінального матчу Ліги Чемпіонів – 2018, який проходив у травні цього року в нашій столиці!

Переможці «МЕДОБОРИ» отримали цілком заслужено Кубок під мелодію вічної і незабутньої «We are the champions» у виконанні «Queen» а також були засипані святковим конфетті!

Ну і на завершення приємний сюрприз: відеоролик на табло з привітанням вболівальників Гусятинщини з Днем Незалежності, а ФК «МЕДОБОРИ» із перемогою від колишнього гравця Збірної України, клубу Дніпра, експерта, гравця ветеранської збірної України Сергія Нагорняка!

***

Після матчу ми поспілкувалися із гравцем команди-переможця Богданом Лучинцем та представником фіналіста Степаном Мартушевським.

Б.ЛУЧИНЕЦЬ: «Емоції просто переповнюють, ми це зробили! Повністю виконали настанови спортивного директора «Медобрів» Євгена Данилківа на гру, забили швидкий м’яч і несамовито віддавалися на кожному клаптику поля, майже постійно контролюючи гру!

Дякуємо команді «Вікнини» за хорошу і солідну гру, ми перемогли гідних суперників, дякуємо вболівальникам за хорошу підтримку і атмосферу!

Окрема і велика подяка Федерації футболу Гусятинського району за організацію матчу, а також всім людям, які долучилися до організації і проведення цього дійства: міському голові Копичинців Павлу Лосику, голові ФФГР Віталію Остафійчуку, фотографам, операторам, працівникам стадіону! Впевнений, надалі матчі такого рівня будуть на ще кращому рівні, адже досконалості немає меж!».

С.МАРТУШЕВСЬКИЙ: «Дякую своїм футболістам за те, що вони сповна виклалися на футбольному полі та й в принципі виконували установку на гру. Хочу відзначити, що гравці «Вікнин» напевне «перегоріли» ще до гри, адже багато хто з них не грав на такому рівні, бо команда вперше за часів Незалежності України вийшла у фінал і на них давив авторитет гравців з «Медоборів», що мають досвід виступів у Першій лізі Чемпіонату України.

«Зелене» перемогло заслужено, бо на сьогодні команда класом сильніша за нас, з чим вітаю суперника. Ми здобули неоціненний досвід і надалі прагнутимемо покращити свою гру та радувати своїх вболівальників. Їм дякую за підтримку на фінальному матчі.

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео