У місті на Тернопільщині тиждень танцюватимуть і співатимуть польські студенти

IMG_3001 (Copy)

В рамках Міжнародного проекту у Зборівському технічному коледжі ім. І. Пулюя вчора, 24 вересня, побували гості з Польщі. Студенти-поляки разом із місцевими вже у п'ятницю проведуть у районному будинку культури Зборова фестиваль «Разом музично, фолькльористично».

Дійство реалізовується у рамках міжнародного проекту, організаторами і учасниками виступають Зборівський коледж ТНТУ імені І. Пулюя та Фундація «Mozesz wiedziec wiecej» із Польщі. У понеділок польська делегація заїхала у Зборів і провела там весь день. Атмосфера, за словами студентів, була неймовірною — співи, танці, яскраві костюми. І усе це прямо посеред навчальних коридорів закладу.

- Враження від приїзду польських студентів лише хороші,- каже керівник театрального гуртка коледжу Ірина Якимів. - Вони веселі, активні, цілеспрямовані, виховані. А що головне — дуже творчі! У програму фестивалю входять номери спільного танцю та пісні, а репетиції заплановані у понеділок та у четвер, тож запам'ятовувати треба все швидко — у них це добре виходить.

- Враження від початку проекту дуже круті, - кажуть студенти Павло Смарж та Іван Гриців. - Сьогодні в усьому коледжі, у хорошому сенсу слова, стояв галас. Наші гості з Польщі співали та танцювали, самостійно грали на інструментах народні пісні, ми слова не зовсім знали, але всі гуртом підспівували, влаштували танці прямо в коридорах. Згодом у нас була репетиція, а потім поселення у готель та неформальне знайомство.

Сьогодні студентство планує поїздку у Тернопіль, а у середу відвідає Львів. Фестивальні виступи молодь презентує у п'ятницю о 14:00 в будинку культури Зборова.

Фото: Іван Гриців

Вибір читачів за тиждень

Відео