Орест Сарматський

Українська IT-компанія обслуговує фермерів у 147 країнах світу (Агро-новини)

5701 (Copy)

Компанія «eFarmer» співпрацює зі 120 тисячами фермерів у різних країнах світу.

В асортименті підприємства – системи навігації та точного землеробства. Насамперед йдеться про мобільний додаток «eFarmer» для оптимізації роботи сільгосптехніки, пише «Tokar».

Як зазначається, з його допомогою можна виміряти межі та точну площу полів. Також програма зберігає нотатки та зображення з прив'язкою до точки на полі. Загалом ПЗ поєднує у собі тракторну навігацію та облік даних.

Підсилити роботу додатку можна GPS-антеною (точність – до метра), РТК-станцією (до 4 см) та системою автоматичного підрулювання (бюджетний варіант автопілоту).

– Поки ми сфокусовані на ринках Європи, бо наша аудиторія – це маленькі фермери, які мають 50-100 га землі. В Україні всі фермерські господарства великі і дуже великі. Та загалом у нашому софтвері – понад 120 тис. фермерів зі 147 країн світу. І клієнти з України в нас також є, – розповіли у компанії.

Програми «eFarmer» запускаються на смартфонах і планшетах, тобто для них не потрібні спеціальні термінали.

Виробники цибулі продовжують підвищувати ціни

5502 (Copy)
5502 (Copy)

Ціни на цибулю в Україні продовжують поступово зростати, що зовсім нетипово для періоду масового збирання врожаю.

Про це повідомляє «АгроПортал».

Зокрема, якщо ще минулого тижня українським фермерам не вдавалося відвантажувати цибулю дорожче 6 грн/кг ($0,21 за кг), то на сьогоднішній день вони ведуть реалізацію по 5-6,5 грн/кг ($0,18-0,23 за кг). Більш того, деякі з них вже декларують ціни на рівні 7 грн/кг ($0,25 за кг) і навіть 7,5 грн/кг ($0,27 за кг).

Тенденцію подальшого подорожчання учасники ринку пов'язують з активізацією попиту з боку оптових компаній, які почали закуповувати цибулю для закладки на зберігання. Крім того, зростанню цін сприяє досить обмежена пропозиція якісної цибулі на ринку. Варто відзначити, що зараз ціна на цибулю в Україні вже мінімум удвічі вище, ніж у другій половині вересня минулого року. При цьому виробники не планують поступатися в ціні на якісну продукцію. За їх словами, в разі зниження попиту вони краще просто припинять продаж і закладуть весь обсяг у сховища, адже впевнені, що в цьому році цибуля буде в ціні через зниження виробництва не тільки безпосередньо в Україні, а й в сусідніх країнах.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео