Орест Сарматський

Держава може відмовитися від одного з навчальних закладів Тернопільщини

24092018_32 (Copy)

У Києві готують закон, який передбачає низку технікумів та коледжів передати на фінансування з обласного бюджету.

У зв’язку з цим, під час години запитань до Уряду у Верховній Раді, народний депутат Олександр Співаковський звернувся до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана із заявою.

У документі наголошується на неможливості здійснення передачі фінансування 69 технікумів і коледжів, які знаходяться в структурі університетів, що не мають статусу національного, на фінансування з обласних бюджетів та бюджету міста Києва, як це передбачає відповідний проект.  Всього, згідно із зазначеним проектом закону, підлягає передачі на фінансування з місцевих бюджетів 69 технікумів та коледжів, серед яких і один навчальний заклад з Тернопільщини.

Співаковський вважає, що замість створення потужних освітніх холдингів, ми вирізаємо з їхнього складу життєво необхідні структурні елементи. Також депутат вважає, що це, насамперед, непрофесійно, і взагалі, не має ніякого сенсу для розвитку освіти України.

Тому він пропонує проаналізувати перелік технікумів, коледжів, видатки на які з цього року передані на обласні бюджети і повернути заклади освіти, що здійснюють освітню діяльність, яка має загальнодержавне значення, на фінансування з Державного бюджету України.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео