Поліцейські нагадують тернопільським школярам правила дорожнього руху

MVS_7548

Безпечна дорога додому – тема уроку, який провели співробітники ювенальної превенції обласної поліції для учнів Тернопільського навчально-виховного комплексу «Школа-ліцей №6 ім. Назарія Яремчука». 

Третьокласники разом з правоохоронцями повторили правила дорожнього руху та в ігровій формі моделювали ситуації, як поводитися на дорозі, щоб уникнути небезпеки, пише «Досьє 102».

Начальник відділу ювенальної превенції Головного управління Нацполіції краю Петро Тихович провів цікаву подорож у світ дорожніх знаків та правил безпечного поводження на дорозі.

- Дотримання правил дорожнього руху – запорука безпеки. Особливо це актуально, коли мова йде про наших найменших учасників дорожнього руху, - зазначає Петро Тихович. – Наше завдання -  нагадати дітям правила дорожнього руху, зорієнтувати, як діяти на дорозі, щоб не потрапити у біду.

Правоохоронець підготував для школярів різні завдання. Діти продемонстрували знання правил дорожнього руху. Хлопчики та дівчатка активно відповідали на запитання, як потрібно правильно поводитися на вулицях міста, переходити проїжджу частину на регульованих і нерегульованих перехрестях. Вчилися в ігровій формі правилам безпеки для пішоходів та пасажирів.

MVS_7528
MVS_7528

Урок, проведений правоохоронцями, виявився дуже актуальним для школярів. Цьогоріч вони почали навчатися у другу зміну та повертаються додому ввечері.

За словами класного керівника третьокласників Любові Кріль, такі зустрічі цікаві та змістовні для дітей.

- В школі ми постійно проводимо бесіди з школярами про безпеку на дорогах. Проте  корисно, коли до нас приходять працівники поліції і розповідають та наголошують на неухильному дотриманні правил дорожнього руху.

Правоохоронець вручив третьокласникам пам’ятки, з яких вони зможуть ще раз дізнатися для себе корисну інформацію.

MVS_7513
MVS_7513

Подібні уроки поліцейські проводять у всіх навчальних закладах області, аби дорога школярів з додому і додому завжди була безпечною.

Фото «Досьє 102»

Вибір читачів за тиждень

Відео