Орест Сарматський

Презентували найпотужнішу картоплесаджалку (Агро-новини)

2701 (Copy)

Фірма Spudnik презентувала найпотужніший в світі, за словами компанії, експериментальний зразок картоплесаджалки. Картоплесадильна машина від Spudnik, що належить виробнику техніки компанії Grimme, у польових дослідженнях висаджувала щоденно по 57 га картоплі.

Спроектована у 2017 році12-рядна 83-елементна картоплесаджалка вже пройшла перші випробування.

Картоплесаджалка агрегатується з трактором потужністю не менше 300 кінських сил.

Актуальність розробки полягає у тому, що більшість картоплярських господарств США мають тенденцію до збільшення – від 610 до 810 га в середньому. Машина має надійти у продаж у 2020 році після випуску передсерійної партії.

Канада надасть гроші на розвиток інновацій в аграрному бізнесі

2702 (Copy)
2702 (Copy)

Можливість взяти участь у конкурсі «Малих інноваційних грантів» продовжена до 21 вересня 2018 р. Агровиробникам буде надано 10 тис. канадських доларів (близько $7,5 тис.) на розвиток інноваційних підходів у сільськогосподарському бізнесі, повіомляє «Куркуль».

Для участі заповніть анкету за посиланням. Пропозиція дійсна для усіх сільгоспвиробників півдня України.

«Малі інноваційні гранти» будуть надані виробникам овочів, фруктів, ягід, горіхів, меду, агропідприємствам, які зможуть продемонструвати нові та інноваційні підходи для доступу до нових ринків, ухвалення нових стратегій пошуку/закупівель, підвищення продуктивності обробки та/або післязбиральної доробки, поліпшення логістики, прийняття ефективних комунікаційних/управлінських і/або інформаційних технологій ланцюжка поставок.

Грант можуть отримати:

- жінки-власниці аграрного бізнесу або жінки, які представляють бізнес-групу чи кооператив;

- чоловіки-власники аграрного бізнесу, які тісно співпрацюють (мають партнерські відносини) переважно з жінками-виробниками, які працюють у сільській місцевості;

- сімейні підприємства.

Обов'язкова умова: офіційно зареєстрований бізнес (ФОП 3-ї групи, ТОВ, СОК, ФГ)

Результати конкурсу будуть оголошені на сайті Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва та на сторінці Проекту у Facebook наприкінці 2018 р.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео