Тернополянам розповіли, чому не можна багато сидіти

5677886__600

Одними з найважливих чинників, які впливають на наше життя та здоров’я, були і залишаються спосіб життя, який ми ведемо, у тому числі що їмо, та скільки рухаємось.

В одній із танцювальних тернопільських студій розповіли чому у дітей розвивають  хвороби пов’язані зі спиною, та як із цим боротись.

Більшість батьків замість рухливого виду спорту надають перевагу репетиторам для своїх чад. Тоді дитина веде сидячий спосіб життя, спочатку школа, потім репетитори, вдома домашка або ж ґаджети.

Під час сидячого способу життя (як у дітей, так і дорослих) основне навантаження припадає на шийний і поперековий відділи. Хребці першого з них защемляются, що призводить до зниження інтенсивності кровотоку в мозок. Як наслідок – головні болі і погіршення зору. Може розвинутися і остеохондроз поперекового відділу. Хребет же взаємопов’язаний з роботою всіх інших органів людини. До того ж, сколіоз також не змусить себе довго чекати. Ось чому так важливо, щоб ваші діти рухались та відвідували спортивні та танцювальні секції. Причому це стосується як дівчаток, так і хлопчиків.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео