Віра Олександрович

Для голови громади із Тернопільщини вже знайшли роботу в Києві (відео)

Колегія

Голову Вишнівецької об’єднаної територіальної громади (ОТГ), виявляється, чекають на роботі у Києві. Навіть посада вже відома – крісло заступника голови Держгеокадастру.

Про це стало відомо під час колегії держадміністрації 26 вересня. І гучну заяву зробив особисто голова Тернопільської обласної держадміністрації (ОДА) Степан Барна.

Барна
Барна

Очільник якраз тоді підбивав підсумки засідання Асоціації міст України, що відбувалося у Тернополі 24-25 вересня.

[embed]https://youtu.be/lG8t243g040[/embed]

Голова ОТГ Вишнівця заявив про присутність мафії в Держгеокадастрі, - розповідає пан Барна. – Є тут Кравець (голова ОТГ – Володимир Кравець – прим.)? Нема? То передайте йому побажання Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Він готовий його працевлаштувати заступником голови Держгеокадастру. Хай готує документи і буде боротися з мафією у Держгеокадастрі України, а також - буде забезпечувати нормальну комунікацію з органами місцевого самоврядування.

Кравець
Кравець

Степан Барна наголосив, що це – не жарт. Навіть дав пряме доручення начальнику Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області Івану Кузю. Мовляв, якщо хтось хоче долучатися до боротьби із корупцією, то на Тернопіллі його завжди підтримають.

Окрім того, під час колегії йшлося про діяльність інспекторів, які відповідають за легалізацію робочих місць. Перепон їм ніхто не створюватиме, наголосив пан Барна.

[embed]https://youtu.be/5WtMvO-YDCI[/embed]

Згадали на колегії і про програму часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків для суб’єктів малого і середнього підприємництва стартує на Тернопіллі. Адже місцеві бізнесмени вже із 23 вересня можуть отримати позики у гривні під 7 із половиною відсотка річних. На їх відшкодування із бюджету краю до кінця цього року передбачили 900 тисяч гривень. Причому є надія, що на 2019-й виділять значно вищу суму, аби кожен охочий підприємець зміг скористатися вигідною пропозицією.

[embed]https://youtu.be/5H_4GMjyjOA[/embed]

Додамо, максимальна сума кредиту – 100 тисяч євро. Докладну інформацію можна отримати у Регіональному центрі підтримки підприємництва, що діє у будівлі обласної ради, на вулиці Грушевського, 8, у кабінеті 837. Контактний номер телефону – 098-648-60-86.

Президія
Президія

Також про те, що відбувалося під час засідання колегії, читайте на «Терені» ТУТ і ТУТ.

Фото автора і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео