Тернополяни можуть перестати отримувати посилки з-за кордону

perevozka-gruzov2

Чимало українців, а зокрема і тернополян, отримують значну кількість посилок з-за кордону. Дехто має родичів поза межами України, у той час інші доволі часто замовляють імпортні товари. Тепер із міжнародними поставками буде проблематичніше.

Причиною цьому може стати недосконалість закону про обмеження безподаткових пересилань товарів фізичним особам у міжнародних поштових та експрес-відправленнях трьома відправленнями на місяць.

В «Укрпошті» пояснюють, що якщо таку норму не скасують, то виникнуть дуже великі проблеми із доставками. В установі кажуть, що є й інші способи боротьби з нелегальним імпортом, в тому числі робота з базою IMEI-кодів, зміна схеми оподаткування ФОПів.

У той час, закон має вступити в дію з 1 січня 2019 року, проте витрати митниці в держбюджеті на 2019 рік з метою реалізації цієї ініціативи не збільшені, пише «Економічна правда».

Також в «Укрпошті» виникають питання стосовно реалізації нового закону: як визначати четверту посилку, як забезпечити законне розпакування, оцінку, скільки часу і людей займе реалізація проекту в масштабах країни.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео