Спортивний огляд тижня: тернополяни стали найкращими на міжнародних змаганнях

Sport-goroda-Yzyum-2-1

Минулий тиждень запам'ятався тернопільським вболівальникам численними нагородами. Наші спортсмени ставали найкращими не лише на всеукраїнських, але й на міжнародних аренах.

Футбол

23 вересня «Агрон-ОТГ» (Великі Гаї) переміг «Рочин» (Соснівка) з рахунком 2:0. Голами відзначилися: Кривобедрний (10) та Цюпка (42, автогол).

23 вересня ФК «Козова» внічию зіграла з ФК «Бережани». Голи забили: Іван Абрамець (17), Михайло Костів (90+3).

26 вересня «Агрон-ОТГ» (В. Гаї) став чемпіоном Тернопільщини 2018 року, перемігши ФК «Вишнівець» – 3:0. Голи забили: Назар Процик (54), Роман Гаврилюк (75), Ян Ковалевський (86).

28 вересня відбувся ІІІ-й міжєпархіальний турнір з міні-футболу серед священнослужителів УГКЦ на честь блаженного священномученика Омеляна Ковча. Тернопільські священнослужителі - команда Тернопільсько-Зборівської архиєпархії - посіли третю сходинку.

29 вересня настасівський «Агропродсервіс» з рахунком 4:0 переміг збаразький «Сокіл». Голи забили: Ігор Бадло (10 хвилина), Михайло Забитівський (44), Микола Салик (77, 79)..

29 вересня ФК «Гаї Шевченківські» перемогла «Гірник» з рахунком 3:1. У матчі відзначилися: Сергій Крищук (26), Віталій Василишин (31), Руслан Касарда (48).

29 вересня ФК «Бережани» обіграла «Дністер» з рахунком 4:0. М'ячі у ворота надіслали: Олег Макаров (4), Андрій Бойчук (15), Ростислав Чиряк (24), Сергій Мацалап (56).

29 вересня «Кристал» (Чортків) з рахунком 4:1 переміг «Збруч-Агробізнес» (Підволочиськ). Голи забили: Андрій Сухецький (22), Святослав Дзядикевич (40), Ярослав Шпікула (61), Данило Фальковський (70), Дмитро Познанський (76).

Вільна боротьба

У Збаражі пройшов ХІV Міжнародний юнацький турнір з вільної боротьби. Всього було майже 200 учасників та 26 команд не лише зі всієї України, але й з Німеччини, Польщі, Чехії, Словаччини, Литви, Франції, Молдови, Угорщини, Румунії.

28 та 29 вересня у Тернополі відбувся VI Всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед кадетів «Кубок голови міста Тернополя 2018».

Греко-римська боротьба

У Греції в міста Олімпія завершився Міжнародний турнір з греко-римської боротьби. Тернополяни привезли аж п'ять нагород. Першість здобули: Олексaндр Шевчук - (ЗОШ No21, 10-A клaс); Дмитро Мілов - (ЗОШ No23, 6-В клaс); Мaксим Рaдик - (Великоберезовицькa ЗОШ, 7-A клaс). Бронзові нагороди отримали: Aнaтолій Пaснaк - (ЗОШ No12, 8-Б клaс); Пaвло Пaвлович - (ЗОШ No16, 6-A клaс).

Спортивна боротьба

У Словаччині на Юніорському чемпіонаті світу зі спортивної боротьби тернополянка Ірина Коляденко стала третьою у ваговій категорії до 65 кг.

Легка атлетика

У Польщі на Міжнародних легкоатлетичних змаганнях дві тернополянки вибороли срібні нагороди. Так, нагороду з бігу на дистанції 600 м здобула Уляна Рава, а на дистанції 1000 м теж другою стала Марія Мочук.

Регбі

В Одесі жіноча команда ТНЕУ виборола першість з регбі-7, тим самим ставши чемпіоном України.

Пауерліфтинг

На чемпіонаті України з пауерліфтингу тернополяни вибороли весь комплект нагород. Так, серед дівчат чемпіонкою у ваговій категорії до 43 кг стала Марія Полянська. До слова, дівчина встановила новий рекорд України зі станової тяги - 115,5 кг. Альона Канюка стала п'ятою у ваговій категорії до 72 кг.

Серед юнаків у ваговій категорії до 93 кг третю сходинку посів Владислав Фенц, тоді як другим став Вадим Гаврилюк.

Волейбол

У черговому поєдинку «Суперкубка України» Тернопільська Галичанка програла Хіміку з рахунком 0:3 (12:25, 21:25, 9:25).

Баскетбол

БК «Тернопіль» двічі програв БК «Рівне». Відбулося це під час дружніх зустрічей в рамках підготовки до нового чемпіонату.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео