У Тернополі студентів будуть брати на роботу вже в університетах

1 (1)

Кабін затвердив концепцію дуальної освіти, що передбачає навчання студентів прямо на виробництві.

Ця концепція передбачає практику для студентів не тільки на декілька тижнів, а на постійній основі, як основне робоче місце, проте без оплати праці. Завдяки цьому студенти отримують практику, яка є безцінною у навчанні, з подальшим працевлаштуванням, а роботодавець – навченого працівника.

- Через це найбільші проблеми виникають у випускників вузів при пошуку своєї першої роботи, адже, як відомо, нині без досвіду нікуди. Роботодавцям теж є що сказати – після вузу працівників часто потрібно переучувати, а значить, якийсь час він не здатний приступити до виконання обов'язків у повній мірі, – говорить рекрутер Анастасія Зозуля.

Цією можливістю зможуть скористатись як студенти ПТУ так і ВНЗ. Оскільки студент буде мати право на працевлаштування в Україні, іноземці в програмі взяти участь не зможуть, повідомляє «Сьогодні».

- Концепція також передбачає отримання від 25% до 50% кредитів за умови навчання не за партою, а безпосередньо на робочому місці. Результати оцінюватимуть і роботодавці, і навчальні заклади. Роботодавець також братиме участь у відборі учнів на програму, а навчання проходитиме на основі договору, - говорить голова МОН Лілія Гриневич.

Для втілення задуманого чиновниками потрібен час. Цей проект потрібно закласти до закону «Про профосвіту», врахувати правки в законі «Про вищу освіту» та про дуальну освіту. Тільки після цього ці три документи повинні пройти два читання у ВР.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео