Тернопіль має на кого рівнятися

41866298_2237321562976166_6005068057444089856_n

Спеціальні місця для вигулу собак є чи не у кожному місті, та вони необлаштовані наявним чином. Львів уже показав чудовий приклад, про який говорять і самі тернополяни. Чи не пора нам рівнятися на місто Лева?

– Забула про одну річ, яку випадково побачила нещодавно у Львові... Собачники, це точно зачепить саме вас!

Гуляючи фактично у центральній частині великого міста, поруч із житловими і офісними будівлями, я раптом натрапила на... облаштований майданчик для вигулу собак. Там –  безпечні загородження, спеціальні тренажери для аджиліті, а також станції для прибирання за чотирилапими. Все ретельно зачиняється. Майданчик розділений на дві окремих зони - для песиків малих порід і великих...

Згодом пошукала інформацію. Виявилося, у Львові таких майданчиків - два: на вулиці Стрийській, 75 і в парку Івана Франка. Стоп… Львів'яни обурені! Чим? Бо таких повноцінних майданчиків для вигуку собак у їхньому великому місті, де 40 тисяч хвостатих, – надто мало! Якось у цей момент мені стало особливо соромно за Тернопіль. Думаю, мене у цьому підтримають і собачники, і ті, хто чотирилапих не має... – пише Любов Красновська у Facebook.

Відтак, станом на 2010 рік у нашому місті було 19 ділянок, де дозволено власникам чотирилапих вигулювати своїх улюбленців, але, на жаль, належних умов для цього там не було і немає до сьогодні.

Перелік територій вигулу домашніх тварин у Тернополі:

- вул. Юності (зелена зона); - вул. Винниченка (паркова зона); - пр. Ст. Бандери (зелена зона до огорожі ВАТ «Зелене господарство»); - територія прилегла до колишнього стадіону на пр. Злуки; - вул. Білецька, територія парку ім. Т.Г. Шевченка; - вул. Новий Світ (циганська гора); - вул. Стадникової, від житлового будинку №2 до житлового будинку №1; - вул. Живова (зелена зона); - вул. Довженка (зелена зона в сторону вул. Гайової); - вул. Купчинського, 9 та вул. Корольова (землі району); - вул. Коновальця (зелена зона вниз від автозаправки); - вул. Бойківська (зона зелених насаджень в районі житлових будинків за адресами, вул. Бойківська, 4 та вул. Галицька, 56); - вул. 15 Квітня, (лісосмуга); - вул. Симоненка, (лісосмуга); - зелена зона між дачним кооперативом «Ювілейне»; - вул. 15 Квітня, 37 (яр); - територія від а/с «Автолюбитель» до дороги (пивзавод №1); - пішохідна доріжка від шлюзу-дамби до підвісного моста зі сторони району «Дружба»; - район пішохідної доріжки в районі автозаправки «ОККО»; - газон, неподалік причалу Тернопільського ставу.

Фото Любові Красновської

Вибір читачів за тиждень

Відео