Орест Сарматський

Зниження ПДВ до 7% виведе садівників з «тіні» (Агро-новини)

03011 (Copy)

Ухвалення проекту Закону України  «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення ставки податку на додану вартість для продукції садівництва, ягідництва та виноградарства» (№8570) допоможе вивести українських виробників з «тіні» та створить сприятливі умови для легального виробництва.

Про це повідомляє «АгроПортал».

Законопроект передбачає зменшення ставки податку на додану вартість з 20% до 7% на плодово-ягідну продукцію, яка вирощується в Україні.

– За даними офіційної статистики, в Україні вирощуванням багаторічних культур (плодів, ягід, горіхів) займаються 1042 підприємства але, за оцінками асоціації, їх фактична кількість перевищує 1500 без врахування приватних фізичних осіб, які не об’єднані у кооперативи чи інші форми спільного господарювання, особливо у поєднанні з існуючою програмою державної підтримки, – говориться у повідомленні.

На думку експертів, лібералізація податкового тиску збільшить обсяги виробництва плодово-ягідної продукції офіційно зареєстрованими сільськогосподарськими товаровиробниками та кількість платників ПДВ.

Погода заважає «білим жнивам» в Україні

0302 (Copy)
0302 (Copy)

Погодні примхи затримують збирання рису в Херсонській області. На лівобережжі Дніпра, де культура дозріла, збирання відклали саме через зливи.

Про це пише «Голос України».

За словами директора сільськогосподарського підприємства з Голопристанського району Станіслава Чукпова, через дощі жнива довелось призупинити, оскільки зерно на полях повимочувало.

Проте і тут сподіваються на непоганий урожай – не гірший, ніж у Скадовському районі, де дощів було обмаль і врожайність культури сягає 6 т/га.

Також уточнюється, що загалом площі під рисом у степах Таврії упродовж останніх років постійно зростають, вже становлять понад 8 тис. га. А завдяки впровадженню нових технологій та більш продуктивних сортів рису, зростає і врожайність.

– Хоча поки що потужності рисівницьких господарств півдня України дають змогу забезпечити внутрішній попит на рисову крупу приблизно на 40–50%, – уточнюється у повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео