Олег Снітовський

На Тернопільщині колегіум заспівав митцям «Многая літа!» (фоторепортаж)

Група учениць колегіуму-інтернату для дівчат «Знамення» поспілкувалася із учасниками Всеукраїнського іконописно -живописного пленеру «Вікно у Небо», що триває у Зарваниці.

Діяльність цього навчального закладу, який нещодавно відзначив своє 10-річчя з часу заснування, спрямована на всебічний розвиток юних вихованців. Усі освітні аспекти роботи колегіуму об`єднають у собі поняття «християнське виховання», яке спрямоване на становлення та розвиток вільної, життєлюбної, талановитої особистості.

Тому цілком зрозуміло, що у «Знаменні» використовують кожну нагоду, аби долучити юнок до світу духовного, зокрема, мистецтва.

Підтвердженням цього і стала зустріч із відомими митцями, які другий тиждень поспіль створюють ікони та живописні картини у Марійському духовному центрі, що у Зарваниці.

Керівник пленеру, заслужений художник України Микола Шевчук відрекомендував гостям кожного із учасників вже традиційної мистецької акції. Він розповів про попередні іконописні, живописні та скульптурні пленери, які проводяться у Зарваниці під його керівництвом, задум про створення у Марійському духовному центрі галереї сакрального мистецтва, про яку свого часу мріяв митрополит Андрей Шептицький.

Дівчата оглянути вже готові ікони та живописні полотна, поспілкувалися із митцями.

- Нам дуже приємно нині зустрітися з такими непересічними особистостями, якими є учасники пленеру, подивитися, як вони пишуть ікони, картини на сакральну тематику. Тішимося, що деякі наші учениці, які у минулі роки теж приходили сюди, у творчі майстерні художників на території духовного центру, згодом обрали мистецький шлях. Сподіваємось, що і нинішня зустріч спонукає окремих учениць залученню до вдумливого, серйозного опанування основами образотворчого мистецтва, - прокоментувала подію вихователь колегіуму-інтернату для дівчат «Знамення» Надія Мельник. 

Наостанок, після загальної світлини із художниками, вихованці колегіуму заспівали митцям «Многая і благая літа!».

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«181179,181180,181181,181182,181183,181184,181185»]

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео