Віра Олександрович

Спершу Тернопіль будь-як забудували, а тепер куплять дзеркала для водіїв (фото, відео)

Дзеркало

В особливо аварійно-небезпечних місцинах Тернополя встановлять дзеркала огляду для покращення виїзду транспортних засобів.

Втілити таку новацію до початку березня 2019 року запропонував депутат Тернопільської міської ради Юрій Штопко. Він зробив відповідний запит на сесії у п'ятницю, 5 жовтня. Депутати підтримали колегу 37 голосами «за».

Запит_Штопко
Запит_Штопко

На думку пана Штопка, найбільша небезпека чатує на водіїв у Тернополі при виїзді із другорядних і бічних доріг на головні. Причина у тому, що через забудову, яку здійснили останнім часом, кермувальники нині не мають потрібного кута огляду.

– Визначити місця, де необхідні такі дзеркала, треба до нового  року, причому – із врахуванням думки містян, – наголошує він.

Штопко
Штопко

Відтак управління транспорту та інші структурні підрозділи міської ради вже отримали завдання – втілити ідею депутата. Більше того, необхідну суму пообіцяли передбачити у бюджеті міста на 2019 рік. І ніхто при цьому не зауважив, що набагато краще було б проблему не створювати, хаотичну забудову не допускати, то не довелося б зараз витрачати гроші із міської казни.

ПРеса
ПРеса

Крім того, про те, що відбувалося на сесії читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео авторки, а також із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео