У Ланівцях перепоховали воїнів УНР (фоторепортаж)

Обряд перепоховання  41-ого бійця Армії УНР, що загинули 100 років тому, відбувся сьогодні на Тернопільщині. У Ланівцях спочатку відправили заупокійну службу у храмі Покрови Пресвятої Богородиці. Аби вшанувати полеглих у боротьбі за Незалежність України юнаків, до церкви прийшли ланівчани, представники місцевої, обласної влади, а також прибули друзі із сусідніх районів.

ланівці6
ланівці6

ланівці4
ланівці4

ланівці5
ланівці5

Після служби учасники пройшли ходою до місця, де влітку цього року знайшли останки воїнів. Героїв вирішили перепоховати у там, де вони знайшли вічний спочинок, але перед тим відправити службу за християнською традицією аби їхні душі знайшли вічний спокій. Символічно, що труни з останками загиблих несли сучасні військові, які сьогодні, через 100 років після трагедії, також відстоюють Незалежність України і борються з тим самим ворогом.

ланівці1
ланівці1

ланівці2
ланівці2

Нагадаємо, останки 41-ого воїна зі слідами насильницької смерті були виявлені співробітниками КП ЛОР «Доля». Дослідження могили вояків Армії УНР на околиці Ланівців розпочались в серпні цього року на замовлення Українського інституту національної пам’яті. Характер розташування останків підтвердив спогади очевидців страти, записані ще у 1990-х роках. Учасники розкопок під час сьогоднішніх заходів розповіли, що у спільній могилі воїнів 100-річної давнини вони побачили згустки запеченої крові та відчули при розкопках характерний запах, який може бути лише у «свіжих» захороненнях.

IMG_8802
IMG_8802

ланівці3
ланівці3

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео