Орест Сарматський

Виробництво сільгосппродукції дорожчає (Агро-новини)

0501 (Copy)

Витрати на виробництво сільськогосподарської продукції в Україні в січні-серпні 2018 року зросли на 14,3% у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року. 

Про це повідомила Державна служба статистики.

При цьому витрати на виробництво продукції рослинного походження за звітний період виросли на 13,4%, а тваринного – на 17,1%/

Згідно з повідомленням, витрати на матеріально-технічні ресурси промислового походження, що використовуються в сільськогосподарському виробництві, за січень-серпень поточного року збільшилися у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 16,2%. У серпні у порівнянні з червнем витрати на матеріально-технічні ресурси промислового походження збільшилися на 1,7%.

У Держстаті зазначили, що наведені дані не враховують інформацію з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини зони проведення операції Об'єднаних сил.

Український уряд не дотримується Директиви ЄС щодо підтримки фермерів

0502 (Copy)
0502 (Copy)

Основний закон Європи про пряму підтримку дрібних фермерів, Директива 1307 ЄС, досі не перекладено на українську мову. Про це на сторінці у Facebook повідомляє заступник директора Національного інституту агроекономіки Віталій Саблюк.

Експерт припускає, що урядовці побоюються, щоб українці раптом не дізналися, що в Європі пряма підтримка надається тільки активним фермерам незалежно від правового статусу і не більш ніж 300 тис. (наших 10 млн гривень) в одні працюючі руки, 30% загальної підтримки в країні – на перші 30 гектарів, 10% – початківцям фермерської справи.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео