Олег Снітовський

На Тернопільщині у святому місті благословення отримали ті, що творять особливе (фоторепортаж)

Заставка002 (Copy)

У передостанній день Всеукраїнського іконописно-живописного пленеру «Вікно у Небо» з його учасниками зустрівся архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ владика Василій.

Владика оглянув ікони та живописні полотна, які упродовж двох тижнів писали учасники пленеру у Зарваниці.

Ви робите дуже велику справу, коли пишете такі прекрасні ікони та картини про благословенну Зарваницю. Роки пройдуть, нас уже не буде, а це, що створили ви у цьому духовному місці залишиться для наступних поколінь. Особливо приємно, що ви продовжуєте виконувати те, про що мріяв митрополит Андрей Шептицький, який плекав осередок віри та українства тут, у Зарваниці, мріючи про створення галереї сакрального мистецтва. Благословляю кожного художника на подальшу духовну працю в ім’я Господа нашого Ісуса Христа і нехай Зарваницька Божа Матір береже вас і опікується усіма вами, - сказав владика Василій після перегляду робіт.

Заставка002 (Copy)
Заставка002 (Copy)

DSC_6455 (Copy)
DSC_6455 (Copy)

У неділю, 7 жовтня, у соборі Зарваницької Божої Матері після ранішньої літургії кожен із вірян зможе оглянути ікони та живописні полотна учасників Всеукраїнського іконописно-живописного пленеру «Вікно у Небо. Зарваниця-2018».

DSCF5275 (Copy)
DSCF5275 (Copy)

DSC_6477 (Copy)
DSC_6477 (Copy)

DSC_6484 (Copy)
DSC_6484 (Copy)

DSCF5272 (Copy)
DSCF5272 (Copy)

DSC_6507 (Copy)
DSC_6507 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео