На Кременеччині відзначили гучний ювілей (фоторепортаж)

підлісці1

580-річчя від першої писемної згадки про село Підлісці, що на Кременеччині, відзначили цими вихідними. Про урочистості розповіла начальник відділу культури, туризму, національностей та релігій Кременецької РДА Лариса Антонюк.

– Сьогодні в клубі села Підлісці відбулось свято села. Односельчан зі святом привітав Великомлинівецький сільський голова Олександр Галевич. Ведучі, сільські кумасі з нагоди 580-річної першої згадки про село привітали зі святом старожилів села, молоді сім'ї – з народженням малюка. Аматори колективів сіл В. Млинівці та Підлісці, а також гостей з села Сапанів створили гарну атмосферу свята, – пише Лариса Антонюк.

підлісці
підлісці

підлісці2
підлісці2

підлісці5
підлісці5

підлісці3
підлісці3

підлісці4
підлісці4

Довідка:

Підлісці – одне з двох сіл, яке належить до Великомлинівецької сільської ради. Назва села Підлісці (тобто, «під лісом») за всю історію існування не змінювалась. Село розташоване біля підніжжя Кременецьких гір.

Перша згадка про Підлісці датується 9 (18) травня 1438 року у зв’язку із наданням Кременцю Магдебурзького права і довгий час належало Кременецькому замку. Вдруге про село згадується в акті опису Кременецького замку за 1545 рік. У грудні 1917 року в селі було проголошено Радянську владу. До 1920 року влада мінялася кілька разів. З 1920 -1939 року село входило до складу Польщі, з вересня 1939  – УРСР.

У селі розташована капличка Богдана Хмельницького. Поблизу неї – криниця, у якій гетьман, за легендою, побачив свою поразку під Берестечком.

Фото Лариси Антонюк

Вибір читачів за тиждень

Відео