Олег Снітовський

На Тернопільщині вже побачили те, що готувалося 14 днів (фоторепортаж)

У соборі Зарваницької Божої Матері після недільної літургії відбулося освячення ікон та живописних творів, які упродовж двох тижнів писали учасники Всеукраїнського іконописно-живописного пленеру «Вікно у Небо. Зарваниця-2018». За участю великої кількості паломників отець Дмитро Квич звернувся до митців із словами вдячності за їхню богоугодну працю.

– Тут зібралися талановиті іконописці та майстри пензля. Нині ми відзначаємо їхнє високе мистецьке служіння, яке тривало тут два тижні. Таке перебування у святому місці – це щире спілкування із Святою Марією, із Богом. Кожен художник – це та людина, яка віддзеркалює нам свій внутрішній світ на полотні. Це, що вони створили, відчуваючи дотик Всевишнього, коли писали ікони та полотна, все це для того, аби кожен із нас міг відчути їхні переживання, особливості їхньої творчості, щоб ми духовно збагачувалися, прославляли Бога, – сказав отець Дмитро.

За благословенням архиєпископа і митрополита Василія Семенюка кожному учаснику пленеру він вручив грамоти з підписом владики.

8 (Copy)
8 (Copy)

Підбиваючи підсумки пленеру, його керівник, викладач Теребовлянського вищого училища культури, заслужений художник України Микола Шевчук сказав, що ця мистецька акція видалася досить продуктивною. Крім ікон на великоформатних дошках, митці відобразили на полотнах сакральні куточки Марійського духовного центру. Усі роботи цьогорічного, як і попередніх пленерів, стануть основою майбутньої галереї сакрального мистецтва у Зарваниці, про яку ще мріяв митрополит  Андрей Шептицький.

05 (Copy)
05 (Copy)

06 (Copy)
06 (Copy)

Після ранішньої літургії кожен із вірян зміг оглянути як ікони, так і живописні полотна усіх учасників Всеукраїнського іконописно-живописного пленеру «Вікно у Небо. Зарваниця-2018».

01 (Copy)
01 (Copy)

04 (Copy)
04 (Copy)

07 (Copy)
07 (Copy)

03 (Copy)
03 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео