На Тернопільщині триває місячник добровільної здачі зброї

200566

49 одиниць зброї здали жителі області за дев’ять днів жовтня. Вилучене правоохоронці відправлять на експертизу, відповідно до результатів якої небезпечні предмети утилізують або зареєструють згідно з законодавством.

Як розповідає начальник сектору контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи УПД ГУНП в області Степан Джинджиристий, люди приносять правоохоронцям зброю, яку знайшли або ж зберігали незаконно. Серед зданого: 49 одиниць зброї, з яких 19 перебували в незаконному обігу, 55 боєприпасів та 4 спецзасоби, пише Досьє 102.

Скористатися місячником і зареєструвати знайдену зброю вирішив 33-річний житель Борщівського району. Чоловік під час ремонту старого будинку виявив гладкоствольну рушницю.

Узаконити дві одиниці гладкоствольної мисливської зброї, яка дісталися йому у спадок від батька, вирішив 46-річний житель Гусятина.

Правоохоронці нагадують, що місячник триватиме до кінця жовтня. Громадяни, які добровільно здадуть до поліції зброю, боєприпаси або вибухові речовини від кримінальної відповідальності звільняються. Мешканці краю також можуть звертатися до підрозділів поліції за місцем проживання аби легалізувати незареєстровану мисливську зброю.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео