Олег Снітовський

Климпуш-Цинцадзе у Тернополі сказала, що європейський проект без України не буде повноцінним (фоторепортаж)

Цю тезу висловила сьогодні у Тернополі під час регіональної конференції «Євроінтеграція: сила можливостей» віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

- Європейський проект без участі України не може бути повноцінним. Він неспроможний бути серйозною потугою на яку Європа сьогодні претендує у глобальному масштабі, де Україна може допомогти. Тут і агросектор, і машинобудування, і сучасні IT- технології. Так, це непростий процес, але він набуває все більшої підтримки на Заході, - сказала Віце-прем`єр-міністр.

DSC_6936 (Copy)
DSC_6936 (Copy)

За її словами, хоча Угода про Асоціацію працює лише рік, уже видно її позитивні результати.

- Безумовно, ми дорогою ціною заплатили за її підписання. Але нині 42% товарообігу України - саме з країнами Європейського союзу. І спостерігається тенденція до подальшого експортного зростання. Так, з початку року приріст експортних поставок до країн Європейського Союзу сягнув понад 19 відсотків. Це означає, що зростає кількість підприємств, які експортують продукцію до ЄС. Якщо чотири роки тому у нас було 10 тис таких підприємств, то на початку цього року їх вже 15 тис, - додала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

DSC_6962 (Copy)
DSC_6962 (Copy)

Вона підкреслила, що і Тернопільщина суттєво нарощує свій експортний потенціал. Понад половину експортних поставок тут іде в Польщу, але значна частина спрямована й на інші країни ЄС. Це – завоювання нових ринків і, одночасно, можливості виходу на нові ринки. Адже якщо продукція визнана в Європі, то часто це означає, що її чекають на інших континентах.

У роботі регіональної конференції «Євроінтеграція: сила можливостей» взяли участь керівники області, представники ділових кіл, підприємці, експерти.

Інформаційна кампанія «Євроінтеграція: сила можливостей» ініційована Офісом віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції, яка реалізується за допомоги проекту ЄС Association4U.

Мета кампанії - підвищити рівень свідомої підтримки європейського курсу країни та обізнаності українців про те, якими перевагами цього курсу вони можуть скористатися.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«182531,182534,182535»]

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео