Кременчанка пропонує вирішити проблему

туалет

Як через відсутність міської вбиральні відчула себе туристкою у своєму ж місті розповіла кременчанка. Вийшовши з кав’ярні, жінка не знайшла у центрі жодного відчиненого туалету. Чому його немає в кафе і як заклад працює без цієї необхідності невідомо.

«За 11 років проживання у Кременці сьогодні чи не вперше відчула себе туристкою нашого міста. Гуляючи центром, попивши кави в кафе, відчула, що природна потреба почала гучно заявляти про себе… Хочеться нам того чи ні, проте туалет є необхідною і нагальною потребою кожної людини», – пише голова благодійного фонду «Власна ініціатива» Надія Врочинська.

Також вона розповіла, що була приємно вражена безкоштовними громадськими вбиральнями в Угорщині. Надія пропонує кременчанам спільно з владою поміркувати над тим, як зробити у місті комфортний чистий туалет, яким могли б користуватися туристи та містяни.

«Хочу сьогодні звернутися до влади: чому б вам усім разом не подумати, як можна зробити крутий загальний туалет в центрі міста, чистий, сучасний, з приємним ароматом? Туалет, як би це дивно не звучало – є одною із основних ознак розвитку суспільства. По стану туалетів визначається і рівень культури в суспільстві. Я побувала в багатьох країнах Європи, на першому місці серед всіх Угорщина, що мене дуже здивувало, вона заткнула за пояс у цьому питанні Францію, Німеччину, Іспанію, Італію, Австрію», – розповідає Надія Врочинська.

Зрештою, таку ідею щодо створення вбиральні можна розглядати цілком серйозно. Адже Надія Врочинська уже має досвід роботи на безкорисній основі. Так, очолюваний нею благодійний фонд за сприяння спонсорів та місцевої влади зробив ремонт та забезпечив новими меблями і постільної білизною майже все дитяче відділення Кременецької районної лікарні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео