У тернопільському парку Слави переполох: багато медиків та постраждалих (фоторепортаж, відео)

Сьогодні у Тернополі в парку Слави відбувся восьмий обласний конкурс бригад екстреної медичної допомоги. У конкурсі взяли участь 15 команд: одна з Тернополя, а решта медиків приїхали з області.

У програмі змагань було чотири конкурсних завдання , на які давалося максимум 10 хвилин. Протягом цього часу медики надавали медичну допомогу постраждалим.

8
8

Перший конкурс називався «Фатальна грушка»: медикам потрібно було врятувати дитину, яка з’їла фрукт з бджолою, котра вкусила хлопчика в ротову порожнину. На другій локації був випадок, де двоє студентів-медиків виявили в парку чоловіка з вогнепальним пораненням, після чого викликали карету швидкої допомоги. Під час третього конкурсу учасники рятували двох старших чоловіків, котрі випили алкоголь  на футбольному матчі, після чого їм стало погано.

Останній конкурс «Умілі руки» мав на меті перевірити, як швидко медики зможуть накласти джгут і забинтувати рану.

4
4

– Насамкінець усі учасники отримають заохочувальні призи, а переможців першого, другого та третього місць нагородять кубками, – зазначив організатор заходу, доцент кафедри невідкладної та екстреної медичної допомоги ТДМУ ім. І. Я. Горбачевського Роман Ляхович.

7
7

5
5

6
6

3
3

2
2

Фото та відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео