Олег Снітовський

У Тернополі Климпуш-Цинцадзе повідомила приємну новину для підприємців (фоторепортаж)

Уряд найближчим часом запропонує малому та середньому бізнесу систему доступних кредитів.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе на регіональний конференції «Євроінтеграція: сила можливостей», що відбулася напередодні у Тернополі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

- Зараз ведемо на фінальній стадії перемовини з ЄББР, який через державні та деякі приватні банки надаватиме довготривалі доступні кредити, не прив'язані до курсу валют. Це буде дуже привабливо для малого та середнього бізнесу, такий доступ до дешевого кредитування, який держава сама поки що не може запропонувати. Тому ми шукаємо зовнішні ресурси, щоб зробити це, - сказала Климпуш-Цинцадзе.

05 (Copy)
05 (Copy)

Вона також назвала ще один зовнішній проект щодо допомоги малому та середньому бізнесу від ЄС. Суть його у тому, що буде 15 центрів у різних областях, яким надаватимуть консультативну допомогу щодо створення бізнес-планів, налагодженню бізнесу згідно з європейськими стандартами.

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе схвалила ініціативу Тернопільської облдержадміністрації щодо запровадження програми часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків для суб’єктів малого і середнього підприємництва, яка дає змогу отримати кредит за відсотковою ставкою 7,5% річних в гривнях.

03 (Copy)
03 (Copy)

- Те, що ми побачили на Тернопільщині, ту особливу систему кредитування й використання коштів для малого і середнього підприємництва, ми в ідеалі хотіли б бачити у всій Україні, - додала Климпуш-Цинцадзе.

Нагадаємо, Тернопільська обласна державна адміністрація першою серед областей України спільно з Німецько-українським фондом розробила порядок використання коштів на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків для малого і середнього бізнесу.

Максимальна сума кредиту - 100 тис. євро з максимальним терміном здійснення часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків не більше двох років.

02 (Copy)
02 (Copy)

Зазначимо, що про приїзд віце-прем’єр-міністра «Терен» також писав ТУТ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео