Олег Снітовський

Патріарх Філарет у Тернополі сказав, що в Україні не може бути трьох православних церков

07 (Copy)

Як ми вже повідомляли, / див. ТУТ і ТУТ /, напередодні Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав будівництво храму святих Костянтина та Єлени у Тернополі. Спілкуючись із журналістами, святійший, серед іншого, висловився щодо об’єднання українських православних церков.

Через те, що ми втрачали державу і незалежність, ми втрачали і свою автокефалію. А сьогодні ми маємо державу, пройшли і проходимо випробування, важкі випробування війною, тисячами смертей кращих наших синів і дочок. І тим самим, ми засвідчили перед Богом, що достойні мати свою незалежну державу і право на свою, незалежну церкву, - константував святійший Патріарх.

10 (Copy)
10 (Copy)

Він також додав, що головне зараз – об’єднатися в одну українську православну церкву.

Не може бути в Україні трьох православних церков. Має бути одна, незалежна, автокефальна, самостійна, православна церква. Тепер наше завдання –об’єднатися в одну незалежну церкву. А ті, хто не хоче цього, повинні називатися Російською церквою в Україні, але при цьому мати такі ж права, які матиме Українська автокефальна православна церква - сказав Патріарх Філарет.

IMG_5443 (Copy)
IMG_5443 (Copy)

05 (Copy)
05 (Copy)

09 (Copy)
09 (Copy)

Фото – автора

Вибір читачів за тиждень

Відео