Пацієнту із Тернопільщини втретє в історії встановили механічне серце (відео)

Без імені

Механічне серце отримав 46 - річний житель із Тернопільщини, Василь Павлюк. Йому зробили пересадку, яку не робили вже протягом 10 років через складнощі із законодавством.

Дану операцію в Україні здійснили втретє, в операційній працювало 20 лікарів, які кріпили механізм, що буде допомагати органу перекачувати кров, повідомляє «ТСН».

Біля операційної, чекаючи лише хороших новин від лікаря, стояли дружина та мати Василя. Зі слізьми на очах, вони зустрічають лікаря, котрий повідомляє про завершення вдалої операції.

«Всі родичі чекають на нього, бо всі його люблять! Він хвилювався, але хотів дуже на операцію. Щоб жити! Бо всі ми хочемо жити», - на радощах розповідає дружина пацієнта Надія Киянчук.

Механічне серце Василя може працювати 12 років. Нажаль, такі операції проводити часто не можуть через дорогий апарат. Кардіохірург Борис Тодуров сподівається, що ця операція приверне увагу до проблеми із донорством. На даний час, в Україні взяти орган для трансплантації можна лише у випадку, якщо донор написав прижиттєву згоду або письмовий дозвіл його рідних.

Фото з відкритих джерел , відео з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео