Орест Сарматський

Депутати запропонували створити фонд страхування аграріїв (Агро-новини)

1601 (Copy)

У парламент подали законодавчі правки, які збільшують загальну суму держпідтримки для агросектору на 2019 рік за рахунок невикористаних цього року з бюджету коштів. 

Про це повідомив в. о. голови аграрного комітету, народний депутат Олександр Бакуменко, передає AgroPolit.com.

Нагадаємо, подібна ініціатива з’явилася минулого тижня на круглому столі, присвяченому питанням бюджету-2019. За оцінками експертів, загальна сума на потреби  АПК може зрости до 12,4 млрд грн. На наступний рік уряд пропонує закласти на потреби АПК 6,9 млрд грн (на 600 млн грн більше, ніж цього року). Олександр Бакуменко повідомив, що він разом із кількома членами аграрного комітету подали законодавчі зміни до Бюджетного комітету, щоб перенести невикористані цього року агросектором кошти на 2019 р.

Німеччина підсобить Україні в органічному землеробстві

1602 (Copy)
1602 (Copy)

Федеральне міністерство продовольства і сільського господарства Німеччини має намір реалізувати ряд проектів з Україною з органічного землеробства. Минулого тижня держсекретар BMEL Майкл Штубген побував на Україні з робочим візитом, щоб обговорити аспекти двостороннього співробітництва.

Умови для органічного землеробства в Україні практично ідеальні, вважають німецькі експерти, і є відмінні перспективи виходу такої продукції на зовнішні ринки, повідомляють «Аграрії Разом».

Однак для подальшого розвитку сектора з точки зору ефективних механізмів контролю і сертифікації, слід розвивати німецько-українські проекти, в рамках яких передбачена підтримка приватних і державних органічних землеробів.

– Ми можемо домогтися успіху, якщо діяти спільно, – сказав Майкл Штубген.

Спільний українсько-німецький проект «Органічне сільське господарство» існує з 2016 року і приділяє особливу увагу консультуванню виробників органіки з питань законодавства, так як правила по органіці в Україні повинні бути більш сумісні з правовою основою законодавства ЄС. З цією метою Мінсільгосп Німеччини співпрацює з Мінсільгоспом України та іншими адміністративними органами.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео