На Тернопільщині - місячник добровільної здачі зброї 2018

20-11

З метою виведення зброї, боєприпасів, вибухівки та спеціальних засобів з незаконного обігу Національна поліція України з 1 по 31 жовтня проводить місячник добровільної здачі.

Впродовж перших п'ятнадцяти днів місячника жителі Тернопільщини здали 111 одиниць мисливської гладкоствольної, нарізної та холодної зброї й 55 боєприпасів.

Серед іншого мешканці краю принесли 45 одиниць зареєстрованої та 16 одиниць незареєстрованої мисливської гладкоствольної зброї. Здали 21 одиницю холодної зброї та 7 нарізної. Вирішується питання про надання шістдесяти дев'яти дозволів, пише Досьє 102.

Нагадуємо, місячник триватиме до кінця жовтня. Саме в цей період громадяни мають змогу здати в поліцію наявну в них незареєстровану зброю, уникнувши при цьому кримінальної відповідальності, яка передбачена статтею 263 Кримінального кодексу України.

- Під час місячника громадяни можуть звернутись в органи внутрішніх справ (у відділи, відділення поліції або безпосередньо до працівників поліції) та здати зброю, спецзасоби, боєприпаси чи вибухові речовини, що зберігались у них неналежним чином – без дозволів, реєстрації тощо, - наголошує начальник сектору контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи УПД ГУНП в області Степан Джинджиристий.

Максимальне покарання за незаконне володіння зброєю – позбавлення волі строком від 3 до 7 років. Якщо протягом цього місяця громадяни добровільно здадуть зброю і боєприпаси, які зберігаються незаконно, то вони звільняються від цієї кримінальної відповідальності.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео